Vampire: The Masquerade – Swansong: Jouw keuzes bepalen het lot van de vampiers

thumbnail

Nu de release van de verhalende RPG Vampire: The Masquerade – Swansong in zicht komt (de release is op 19 mei 2022), krijgen spelers meer informatie over de ongekende crisis die de vampiergemeenschap in Boston teistert. NACON, Big Bad Wolf Studio en Hazel Iversen, Prince van de Boston Camarilla, hebben een gloednieuwe gameplayvideo uitgebracht die toont hoe de noodsituatie is begonnen.

Klik hier om de gameplayvideo van Vampire: The Masquerade – Swansong te bekijken

Mysterieuze huurmoordenaars hebben de aanval geopend op de Boston Camarilla – een geheim genootschap waar de meeste vampiers in de stad bij zijn aangesloten. Galeb Bazory, Emem Louis en Leysha krijgen van Hazel Iversen de opdracht om de identiteit van de aanvallers en de motieven achter de grootschalige aanval te achterhalen. De bevelen zijn eenvoudig: infiltreren, onderzoeken en antwoorden verkrijgen, indien nodig met behulp van bovennatuurlijke krachten.

Zoals gebruikelijk in onderzoeksgames, moeten spelers verschillende locaties bezoeken om naar waardevolle aanwijzingen te speuren, puzzels oplossen en communiceren met allerlei personages. Daarnaast introduceert Vampire: The Masquerade – Swansong diverse gameplay-mechanics uit Narrative RPG’s, een genre waarin Big Bad Wolf pionierde in The Council.

Elk van de drie helden heeft een personage-sheet dat spelers volledig kunnen aanpassen. Zo kan je personage een expert zijn in spreken en overtuigen om anderen te domineren, of een expert in technologie om computers en sloten te hacken. De helden hebben ook hun eigen vampierkrachten: genaamd Disciplines. Leysha kan bijvoorbeeld Obfuscate gebruiken om haar aanwezigheid te verbergen, Emem gebruikt Celerity om locaties te bereiken die ander ontoegankelijk zijn, terwijl Galeb mensen in marionetten kan veranderen met Domination.

Sommige van de lastigere NPC’s beginnen Confrontations, een soort gevechten in de vorm van dialogen, waarbij spelers de juiste argumenten moeten geven en Skills en Disciplines moeten gebruiken om de andere persoon te overtuigen zijn of haar geheimen te onthullen.

Intensief gebruik van vampierkrachten vraagt een hoge tol: dorst naar bloed. Als één van je helden een tekort aan bloed heeft, krijgt zijn of haar innerlijke beest de overhand, want van directe invloed is op je mogelijke acties. Om dit te voorkomen, kun je één van de mensen grijpen om je met zijn of haar bloed te voeden. Zorg er wel voor dat je dit buiten zicht doet om te voldoen aan de Masquerade, de vampierwet die bepaalt dat het bestaan van nachtwezens voor mensen verborgen moet blijven.

In sommige situaties beginnen gescripte actie-scenes waarin je onder tijdsdruk de juiste keuzes moet maken. Het verhaal van Vampire: The Masquerade – Swansong kan zich via verschillende takken ontwikkelen, zorg dus dat je de juiste keuzes maakt om het lot van je helden en de vampiergemeenschap van Boston te bepalen!

  • 0 0 stemmen
    Artikelbeoordeling
    Abonneer
    Abonneren op
    guest
    Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
    Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

    0 Reacties
    Inline feedback
    Bekijk alle reacties

    Naar boven
    0
    Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx