2K Games brengt XCOM, een nieuwe first person shooter

thumbnail

2K Games kondigde vandaag aan dat XCOM, gebaseerd op één vande meest populaire, verhalende franchises uit de game-industrie, op dit moment in ontwikkeling is bij 2K Marin, de studio achter BioShock 2. Daarvan gingen miljoenen exemplaren over de toonbank. De game wordt exclusief ontwikkeld voor de Xbox 360 van Microsoft en voor Windows PC. XCOM combineert de strategische basis van deze unieke franchise met een bloedstollend verhaal en maakt dit tot een spectaculaire first-person shooter ervaring.

“Met BioShock 2 heeft het team van 2K Marin bewezen zeer bekwaam te zijn in het combineren van een first-person shooter met een fantastische verhaallijn en met XCOM zullen zij de rijke geschiedenis van deze gerespecteerde franchise opnieuw creëren en uitbreiden,” aldus Christoph Hartmann, president van 2K. “Spelers ontdekken de wereld van XCOM in een uitgediept nieuw perspectief en ervaren uit de eerste hand de angst en spanning waarmee dit verhaal je in zijn greep neemt.”

XCOM is gebaseerd op het klassieke verhaal over de mensheid en hun strijd tegen een onbekende vijand. Spelers staan in de schoenen van een FBI agent die de groeiende vijandelijke bedreiging moet identificeren en elimineren. Zoals spelers gewend zijn van XCOM, moeten zij weer heel wat gevaren trotseren met riskante strategische beslissingen, gekoppeld aan keiharde, bloedstollende gevechten die het uiterste vergen van kracht en vindingrijkheid. Dit alles tegen een vijand die het voorstellingsvermogen van spelers te boven gaat. Door de game in een first-person perspectief te plaatsen, ervaren spelers spanning en angst terwijl zij vechten tegen een vijand zonder gezicht, die zich gewelddadig een weg baant naar onze wereld.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in.
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Anoniem

Klinkt behoorlijk interessant. Toch maar even in de gaten houden dan tot er wat meer informatie over is.

Anoniem

Ben wel benieuwd naar deze titel:)

Anoniem

lol @ usurper, inderdaad 😀 klinkt overigens wel erg interessant allemaal… jemig, wat staan ons toch weer veel games te wachten, leuk voor de portemonnees ^^

Anoniem

Hey. Interessant. En met een naam als Xcom ga je natuurlijk niet naar de PS3:D Of ze moeten het PSCOM noemen.


Naar boven
4
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x