Yakuza 3 komt naar de PS3 in Europa

thumbnail

SEGA Europe Ltd. en SEGA of America, Inc. hebben vandaag aangekondigd dat de Japanse kaskraker Ryu ga Gotoku 3 officieel voor het Westen zal worden gelokaliseerd onder de titel Yakuza 3. De game, waarvan in Japan meer dan een half miljoen exemplaren zijn verkocht, heeft in het moederland inmiddels een enthousiaste schare fans weten te creëren, terwijl het spel bij westerse gamekenners een cultstatus heeft gekregen. Het besluit van SEGA om het spel in het Westen uit te brengen, is sterk beïnvloed door het grote aantal Yakuza-fans in Europa, Australië en de Verenigde Staten.

Yakuza 3 wordt in maart 2010 exclusief uitgebracht voor het PLAYSTATION 3 computer entertainment systeem. De Yakuza-serie is ontsproten aan het brein van Toshihiro Nagoshi, een van de meest productieve en succesvolle interne ontwikkelaars van SEGA. Nagoshi is de geestelijk vader van de Yakuza-saga en de geliefde Super Monkey Ball-serie. Daarnaast heeft hij ook aan andere populaire SEGA-games gewerkt, waaronder Daytona USA, F-Zero GX en Spikeout. In zijn huidige functie van Head of Research and Development houdt Nagoshi toezicht op de interne ontwikkelingsteams van SEGA en voorziet hij SEGAs titelportfolio van zijn creatieve flair.

Yakuza 3 was een van de meest gevraagde lokaliseringstitels in de Europese SEGAcommunity. SEGA is dan ook blij dat ze met deze aankondiging eindelijk aan de wensen van een heleboel mensen tegemoet kunnen komen, aldus Gary Knight, European Marketing Director van SEGA Europe Ltd. We gaan nog dieper in op het rijke verhaal van het Yakuza-universum, en het ontwikkelingsteam heeft alles uit de hardware van de PLAYSTATION 3 gehaald om de Japanse onderwereld op schitterende en superrealistische wijze weer te geven.

Yakuza 3 wordt volledig voorzien van Engelse ondertiteling, terwijl de uitstekende stemmen uit de originele Japanse versie van het spel behouden blijven om een authentieke en fascinerende speelervaring te bieden. Dankzij de overgang naar de PLAYSTATION 3 heeft het CS1-team van SEGA of Japan de omgevingen in het spel gedetailleerder en realistischer kunnen maken dan ooit iets wat voor de fans inmiddels het handelsmerk van de serie is geworden. In dit actieavontuur kruipen spelers in de huid van Kiryu Kazuma om rijke en realistische
omgevingen te verkennen, mee te doen aan talloze unieke minigames en op te gaan in de meest diepgaande gevechtservaring ooit. Naast de bekende achtervolgingen door Tokio uit de eerste serie zullen de fans kennismaken met een volledig nieuwe setting op het tropische eiland Okinawa, waar Kazuma samen met zijn adoptiefdochter Haruka leiding geeft aan een weeshuis. Kazuma krijgt echter geen rust in dit idyllische toevluchtsoord. Al snel wordt hij opnieuw gedwongen zijn kwalijke verleden onder ogen te zien.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Hebbe hebbe hebbe…en een vette PS3 excl erbij, na het verlies van Quantum. Maar liever Quantum dan het suprieure Yak. 3 wat voor mij een absolute Musthave is. Quantum is voor mij een game die ik later wel voor een paar tientjes uit de voordeelbak vis.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx