Xbox 360 en PlayStation 3 productiekosten vergeleken

thumbnail

De Digitimes heeft een interessant kostenplaatje uit weten te brengen waarin de Xbox 360 en PlayStation 3 productiekosten vergeleken worden. De verschillen in de productie zijn natuurlijk nogal verschillend, mede door de Blu-Ray speler die in de PS3 aanwezig is. Zo kun je bij de optical disc drive zien dat het verschil zo’n 100 Dollar bedraagt wat dat betreft, maar dat ook het moederbord, de grafische processor en de chipset van de PS3 de kosten op weten te jagen. Opvallend is ook de harde schijf, die zelfs duurder zou zijn voor Sony, daar waar de capaciteit momenteel 2x zo laag is (60 om 120 gigabyte). De totale productiekosten voor Sony zouden liggen op ruim 840 Euro per PS3 unit om 323.30 Euro voor de Xbox 360 Elite. Je vindt deze informatie hier beneden (klik voor volledige grootte). Overigens moet erbij gezegd worden dat de huidige productiekosten lager uit zouden kunnen vallen voor Sony en dat de huidige productiekosten van Microsoft voor de Elite op zo’n $323.30 zouden liggen, zo zegt de website:

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box