WRC5 vanaf 9 oktober verkrijgbaar op PC, Xbox One, Xbox 360, PS4 en PS3

thumbnail

De licentie WRC is door de jaren heen een vaste waarde geworden binnen het gamelandschap. In plaats van op de lauweren te rusten en ieder jaar een nieuw aangepast deel uit te brengen, besloot ontwikkelaar Kylotonn Games het anders aan te pakken. Met WRC5 zetten zij de meest realistische en uitgebreide rallygame ooit neer.. WRC5 komt 9 oktober uit op Xbox One, Xbox 360, PlayStation®4, Playstation®3, PlayStation® Vita and PC.

Deze titel moet de standaard worden binnen het genre. Om dit te realiseren is er gebruik gemaakt van een nieuwe fysica en een rendering engine. Het resultaat is een rally-beleving als nooit te voren. Voorbeelden? Zand, asfalt, modder, sneeuw en ijs, voor de allereerste keer hebben wegoppervlakken écht invloed op het gedrag van een wagen. Het is aan de speler om de wagen af te stellen op de verschillende weersomstandigheden. Niet enkel de perfecte weergave van echte oppervlakken zorgt voor een realistische ervaring. De omgeving, de geluiden en zelfs spetters zijn niet van echt te onderscheiden. Dit is rally zoals het bedoeld is.

De speler kan los gaan op meer dan 400 kilometer aan races (65 etappes). Dit brengt hem tot onder andere over de besneeuwde wegen van Zweden en de rotsachtige straten van Mexico. Het 2015-seizoen is hierdoor nog sprankelender en bovendien spannender als in voorgaande WRC-games. Ook hier staat keuzevrijheid centraal. Alle WRC, WRC2, WRC3 en Junior WRC coureurs, wagens en speciale etappes maken hun opwachting in WRC5. De game is speelbaar in zowel single- als multiplayer en mag zich met trots de eerste rallygame voor PlayStation 4 en Xbox One noemen. WRC5 is dit jaar de enige valide optie voor rallyfans. Een game die grenzen verlegt en enkel genoegen neemt met het hoogste erepodium.

De covers van WRC 5 zijn wereldwijd verschillend. Ieder territorium heeft zijn eigen ‘local hero’ op de voorkant prijken. De Benelux-versie van de game heeft niemand minder dan de Belgische coureur Thierry Neuville op de cover. De veteraan debuteerde in 2007 in de rallysport. De 27-jarige snelheidsduivel rijdt de afgelopen twee seizoenen voor het team van Hyundai. Ook de Nederlandse coureur Kevin Abbring scheurt voorbij in WRC5. Samen met navigator Sebastian Marshall komt hij uit voor het Hyundai Mobis World Rally Team.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Anoniem
Gast
Anoniem
6 maanden geleden

Mag iemand enthousiast zijn over een game?

Anoniem
Gast
Anoniem
6 maanden geleden

Ik ga deze zeker halen voor de PS4, eindelijk weer een echte rallygame…..

Anoniem
Gast
Anoniem
6 maanden geleden

Not sure of dit een preview/review is of een stukje reclame …


Naar boven
3
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x