WRC 9 – De Toyota GR Yaris staat in de startblokken

thumbnail

NACON en Toyota Motor Europe (TME) kondigen dat de Toyota GR Yaris Concept onderweg is naar WRC 9, de officiële videogame van het FIA World Rally Championship. Deze gloednieuwe wagen, die is gebaseerd op de GR Yaris-straatversie en volledig is geoptimaliseerd voor de competitie, verschijnt in december, samen met de tweede gratis update voor PlayStation 4, Xbox One en pc via de Epic Games Store. Deze update komt later ook voor de next-generation consoles beschikbaar.

Bekijk de in-game Toyota GR Yaris conceptwagen in de nieuwe video: https://youtu.be/40wnQlHNm50

NACON heeft samengewerkt met Toyota GAZOO Racing, de officiële sponsor van het eSports WRC-seizoen, om WRC 9-spelers de kans te bieden achter het stuur te kunnen kruipen van de gloednieuwe GR Yaris Rally Concept. Dit nieuwe, ultra-high-performance model is gebaseerd op de bekende GR Yaris en integreert alle cutting-edge technologieën die Toyota ontwikkelde voor de WRC, inclusief vierwielaandrijving voor superieure handling op wegen. De wagen is speciaal ontworpen voor wedstrijden en getrouw gereproduceerd in WRC 9, zodat fans kunnen genieten van een authentieke ervaring.

De GR Yaris is veel meer dan een gewone wagen, maar de culminatie van Toyota’s ervaring in WRC racing. De ontwikkeling van de wagen werd ondersteund door de gecombineerde expertise van Toyota GAZOO Racing en feedback van enkele van de beste WRC-coureurs. Toyota’s team achter de Yaris WRC, dat in 2018 de constructeurstitel won, is opnieuw een van de favorieten. En nu kunnen rally-liefhebbers voor het eerst in een videogame achter het stuur kruipen van de GR Yaris Rally Concept!

Ontdek meer over de ontwikkeling van de GR Yaris Concept via het officiële persbericht van Toyota Motor Europe: https://newsroom.toyota.eu/past-present-and-future-of-toyota-rally-in-wrc-9/ 

De update van december: nieuwe content op komst!

WRC 9 gaat het realisme van het kampioenschap nog dichter benaderen met de aanstaande toevoeging van de geheel nieuwe Co-driver-mode, waarmee twee online spelers in dezelfde auto kunnen racen – een nieuwe functie waar veel fans in de community naar uitkijken. De bijrijder geeft de rally-pacenotes – inclusief details over de route, bochten en gevaren – via de geïntegreerde voicechat voor een levensechte ervaring. In deze coöp-mode vormen synchronisatie en communicatie de sleutel tot de overwinning en kunnen spelers echt in de huid kruipen van de beste partnercombinaties die de sport rijk is.

Om de hoeveelheid beschikbare content verder uit te breiden, worden 6 nieuwe speciale stages toegevoegd aan Rally Portugal. Met tracks die lopen door bossen, dorpen en uitgestrekte ruimtes met adembenemende landschappen, krijgen spelers van WRC 9 vele uren aan nieuwe uitdagingen voorgeschoteld. Tenslotte komt er ook een nieuwe kleurstelling voor de Citroën C3 WRC bij de lijst van WRC 9-teams: Pirelli Tire Team, met Andreas Mikkelsen en Anders Jaeger, die tests hebben uitgevoerd voor deze bandenfabrikant voordat deze terugkeert als de officiële WRC-bandenleverancier in 2021.

Voor WRC 9 hebben de gepassioneerde ontwikkelaars van de Franse studio KT Racing wederom alles op alles gezet om te voldoen aan de hoge verwachtingen van rally-fans, die verlangen naar meer uitdaging en realisme. Met een verbeterde Career-mode en vele technische verbeteringen, worden spelers in het hart van het nieuwe FIA World Rally Championship-seizoen geworpen om het ene na het andere hoogtepunt te beleven.

 • 3 nieuwe rally’s: Japan, Nieuw-Zeeland, Kenia
 • Meer dan 50 officiële teams en hun kleuren van de WRC, WRC 2, WRC 3 en Junior WRC
 • Meer dan 15 bonuswagens die hun stempel op de geschiedenis van de WRC hebben gezet
 • De gloednieuwe Clubs-mode, waarmee spelers hun eigen kampioenschappen kunnen creëren
 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box