WRC 5 klaar voor de next-gen console

thumbnail

Bigben Interactive, uitgever en distributeur van videogames, en Kylotonn Games, een Franse ontwikkelaar van racespellen, presenteren met trots WRC 5, de officiële videogame voor 2015 van het FIA World Rally Championship (WRC), dat in de herfst van 2015 zal worden uitgebracht op consoles van de huidige/vorige generatie en de pc.
De WRC-spelserie slaat een nieuwe weg in met de introductie van Kylotonn en zal profiteren van nieuwe ontwikkelingstools en ervaren Europese ontwikkelaars, die talloze verrassingen in petto hebben voor fans van het spel.

“We vinden het geweldig om te kunnen werken aan een titel die gewijd is aan een van de meest uitdagende en spectaculairste vormen van motorsport”, aldus Diego Sartori, Creative Director bij Kylotonn Games.
“Ons team van raceliefhebbers ontwikkelt nieuwe technische tools om een gloednieuwe realistische rallysimulator te kunnen bieden. Spelers en rallyfans zullen de wereld van rallygames opnieuw ontdekken met gloednieuwe stages, nieuwe spelmodi en alle officiële livery’s van 2015”, verklaart Alain Jarniou, Game Director bij Kylotonn Games.

Bigben Interactive introduceert tevens met trots Sébastien Chardonnet als een van de ambassadeurs van het spel. Sébastien is de FIA WRC 3-kampioen van 2013 die in 2015 in Monte Carlo zal promoveren naar het hoogste niveau van WRC – na in 2012 een eerste poging te hebben gewaagd in Frankrijk. Hij is vanaf het begin van het project betrokken geweest bij het concept en de planning van WRC 5.

“Het is geweldig om Kylotonn te mogen helpen bij het maken van het beste WRC-spel ooit. Het is interessant om mijn ervaring als coureur en gamer met hun technische invalshoek te combineren om een zo realistisch mogelijk spel te maken”, verklaart Chardonnet.

In het FIA World Rally Championship (WRC) moeten coureurs en productiewagens het tegen elkaar opnemen in de zwaarste en meest gevarieerde omstandigheden ter wereld. In 2015 zijn de wegen van dit epische motorsportavontuur verspreid over 14 landen, met 13 rally’s op alle soorten terrein, variërend van besneeuwde boswegen tot rotsachtige bergpassen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box