Without Escape

thumbnail

Without Escape is een Point & Click Adventure Indiegame ontwikkeld door Bumpy Trail Games. De setting in de game is als volgt: je bent thuis, helemaal alleen en schrikt om 2:45 wakker door een vreemd geluid in het huis. Misschien is er ingebroken? Je gaat op onderzoek uit. Ineens blijken deuren op slot te zijn waarvan je zweert dat ze de avond daarvoor nog open waren. De telefoon functioneert niet meer en er hangt een onbekend en bebloed schilderij met een vreemd teken op de overloop! What the hell is going on?

Klikt het?

Het is een typische Point & Click game (qua besturing kan er dus niet veel mis gaan), je gaat van ruimte naar ruimte, klikt alles aan wat je maar kunt vinden en hoopt op items of clues om verder te kunnen. Dit maakt wel dat het eigenlijk niet interessant is om de game meerdere keren te spelen, het is natuurlijk niet leuk als je al weet waar alles te vinden is. Without Escape is een mix van het zoeken, vinden en gebruiken van voorwerpen en het oplossen van kleine puzzels. Je bent een goed uur bezig met de game, dit betekent dat het aantal puzzels gering is. Een aantal van deze puzzels zitten vrij aardig in elkaar, maar de game is verder niet erg ingewikkeld. Logica in het spel is soms ver te zoeken, met name als het gaat om plekken waar voorwerpen worden opgeslagen, bijvoorbeeld een kluisje met cijfercombinatie waar je één batterij terug gaat vinden. Voor de verhaallijn geldt hetzelfde, maar dat zul je merken wanneer je de game speelt.

The end

Maar goed, dat is niet zo erg als de gameplay verder in orde zou zijn. Without Escape zou in het horror genre moeten vallen, maar de game kent niet écht enge en schrikbarende scènes. Je komt weliswaar in demonische en futuristische werelden terecht, maar de beelden spreken niet echt aan. Daarbij komt de sfeer niet goed uit de verf, niet qua beeldmateriaal, niet qua verhaalijn, maar ook niet qua geluidseffecten. Deze zijn vooral erg irritant omdat je de hele tijd dezelfde tunes hoort. De verhaallijn zit zeer matig in elkaar, je komt van de ene verbazing in de andere doordat het over de top en extreem ongeloofwaardig is. Ik zal van de inhoud van de verhaallijn niets verklappen, want anders is de game totaal niet meer interessant. De game is erg rechtlijnig, op het eind van het verhaal na. Aardig is nog wel dat de game op zes verschillende wijzen uitgespeeld kan worden. Grafisch gezien is het geen hoogstandje, daarbij zijn veel ruimtes erg donker en daarmee zijn details niet goed te zien.

Als je écht van Point & Click games houdt, dan ben je misschien niet tegen te houden, maar ik zou de game niet aanraden. Het is relatief eenvoudig, sfeer komt niet goed uit de verf en de verhaallijn is betreurenswaardig. Er zijn genoeg van dit soort games op de markt, het is aan te raden vooral verder te kijken.


Auteur: Erik Janssen | Genre: Puzzel | Release: 30-04-2018 | Uitgever: Bumpy Trail Games | Ontwikkelaar: Bumpy Trail Games
Graphics: 6.0 | Geluid: 5.5 | Gameplay: 5.0 | Besturing: 7.0 | Replay: 3.0
4.5
+ Zes verschillende eindes
+
+
- Slechte verhaallijn
- Onlogisch veel punten
- Sfeer komt niet echt over

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Naar boven