Winnaars Pokemon Wereldkampioenschap 2022

thumbnail

Aan het Pokémon Wereldkampioenschap 2022 in Londen is gisteren na vier dagen van fantastische wedstrijden en vriendschappelijke strijd een eind gekomen. De beste Trainers ter wereld hebben deelgenomen aan het belangrijkste toernooi van het jaar voor Pokémon-videospellen en de Pokémon Trading Card Game (TCG). Dit jaar werd de strijd aangegaan in de videospellen Pokémon Sword en Pokémon Shield, de Pokémon TCG, Pokémon GO, Pokkén Tournament DX en Pokémon UNITE. De winnaars van elke divisie zijn hier terug te vinden.

Tijdens de sluitingsceremonie werden nieuwe bijzonderheden bekendgemaakt over de met spanning verwachte videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet , waaronder de introductie van een nieuwe regionale Pokémon en meer details over het verschijnsel Terastal. The Pokémon Company en Creatures kondigden tevens de lancering van de Pokémon Trading Card Game-serie Scarlet & Violet in 2023 aan. De Scarlet & Violet-serie wordt het nieuwe standaardformaat voor het spelen van wedstrijden.

Het Pokémon Wereldkampioenschap is een evenement waarvoor je als deelnemer uitgenodigd moet worden en dat elk jaar op een andere locatie wordt gehouden. Spelers kunnen zich kwalificeren via verschillende lokale, regionale en internationale toernooien in het Play! Pokémon-programma. Dit jaar kregen de kampioenen een unieke Pokémon WK-trofee en verdeelden ze een prijzenpot van in totaal meer dan $ 1.000.000.

Tevens werd tijdens de sluitingsceremonie op zondagavond de locatie voor het Pokémon Wereldkampioenschap 2023 bekendgemaakt: Yokohama, Japan.

Ga voor meer informatie over Play! Pokémon naar https://www.pokemon.com/uk/play-pokemon/

Pokémon Trading Card Game-serie Scarlet & Violet en spelmechanisme ‘Pokémon ex’
Tijdens het Pokémon Wereldkampioenschap is ‘Pokémon ex’ bekendgemaakt. Dit is een nieuw spelmechanisme dat geïntroduceerd wordt in de Scarlet & Violet-serie. Pokémon ex zijn populaire en onlangs ontdekte Pokémon die tijdens elke evolutiefase verschijnen en een hoog HP en krachtige aanvallen en Ability’s hebben.

Terwijl de uitschakeling van een Pokémon ex door een tegenstander twee Prize-kaarten kan kosten, kunnen Pokémon ex met één evolutiefase het verloop van een gevecht snel doen omslaan door hun hoge HP en krachtige aanvallen die weinig energie vergen. Het thema ‘comeback’ zal centraal staan in de Scarlet & Violet-serie, omdat spelers te maken krijgen met verschillende Pokémon-, Trainer- en Energy-kaarten die een belangrijk omslagpunt in het spel kunnen vormen.

Trainers kunnen de trailer van de Scarlet & Violet-serie en Pokémon ex op het officiële YouTube-kanaal van Pokémon bekijken: https://youtu.be/xCO94IFsY8M

De videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet
Pokémon Scarlet en Pokémon Violet zijn ontwikkeld door GAME FREAK inc. en vormen een nieuwe ontwikkelingsstap in de Pokémon-hoofdserie. Trainers kunnen op verkenning gaan in een open wereld met uiteenlopende steden zonder grenzen die naadloos overgaan in de wildernis.

Een nieuwe Pokémon: Cyclizar​
Sinds mensenheugenis leeft Cyclizar​ al in huishoudens in de regio Paldea. Hij heeft een zachtaardig karakter, en je ziet veel mensen op Cyclizar​ rijden. Het blijkt dat Cyclizar​ dit niet erg vindt omdat door de warmte van de rijder de kou wegblijft.

Category: Mount Pokémon​
Type: Dragon/Normal​
Height: 1,6 m
Weight: 63 kg
Ability: Shed Skin

Gevechten in het Battle Stadium met Pokémon Trainers uit de hele wereld
De Ranked Battles uit Pokémon Sword en Pokémon Shield keren terug in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. Daarnaast kunnen spelers gevechten voeren in modi zoals Casual Battles en online toernooien. [1]

Het gebruik van het verschijnsel Terastal tijdens gevechten
Terastallisatie is een verschijnsel in de regio Paldea waardoor Pokémon gaan fonkelen als edelstenen. Het hoofdkenmerk van terastallisatie tijdens een gevecht is dat hierdoor het type van een Pokémon in zijn Tera-type verandert. Pokémon laten niet naar buiten toe blijken wat hun Tera-type is tot ze terastalliseren. Dit gegeven kunnen spelers gebruiken om tegenstanders tijdens een gevecht te verrassen.

Tera Blast is een aanval van het type Normal die te leren is met een TM. Bij gebruik door een geteratalliseerde Pokémon wordt het een aanval van hetzelfde type als het Tera-type van de Pokémon. Tera Blast brengt letsel toe via de Attack- of Special Attack-statistiek. Dit is afhankelijk van welke statistiek van de gebruiker hoger is.​

De introductie van nieuwe vastgehouden items

 • Mirror Herb​

Met dit kruid kan de houder de statistiektoenames van een tegenstander kopiëren en zijn eigen statistieken eenmaal verhogen.

 • Covert Cloak​

Deze kapmantel verbergt de houder en beschermt hem tegen de aanvullende effecten van aanvallen.

 • Loaded Dice​

Als een Pokémon dit item vasthoudt tijdens een multi-strike aanval, wordt de kans groter dat deze aanval meerdere keren treft.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx