Wings of Prey

thumbnail

Simulatiegames zijn niet meteen games die je bij de meerderheid van de gamers gaat vinden. Dit is ook het geval bij combat flightsimulatie games. Enkel de game IL-2 Sturmovik en volgende hebben een succes(je) gekend. Wings of Prey is een soort kleinkind van IL-2 Sturmovik, of deze game ook zo goed is kan je lezen in de volgende tekst en uitleg.

Don’t judge a book by its cover

Wanneer ik voor de titel Wings of Prey hoorde had ik nooit de link gemaakt met een combat flight game. Wat in mij opkwam was een soort dierentuin game. Maar toen ik het in mijn handen had bleek dat ik helemaal verkeerd was. Wings of Prey begint met een stukje geschiedenis over de 2e Wereldoorlog, dan krijg je de keuze om te oefenen en alle controls onder de knie te krijgen. Dit is nodig want je moet al een olifantengeheugen hebben om alle controls snel onder de knie te krijgen. Dat vind ik persoonlijk al een grote afknapper, talloze controls bevorderen het gameplezier niet echt. Vaak leidde dit bij mij tot immense frustraties, maar na een paar uurtjes was dit toch wel min of meer in orde. Nadat je de controls onder de knie hebt kan je beginnen met spelen en kun je kiezen tussen verschillende battles. Veel verschil tussen de battles is er niet. Het concept is eenvoudig, voer de opdrachten die je baas geeft zo snel mogelijk uit. Dit zijn meestal eentonige missies waarbij je de vijand moet neerknallen. Nog een nadeel is dat telkens als je een battle wilt spelen er een filmpje afspeelt dat gaat over de 2e Wereldoorlog, jammer genoeg kan je dit niet skippen en dat zorgt er voor dat telkens hetzelfde wordt getoond.

Grafisch perfect

Samen met je vrienden in een vliegtuig je vrienden neerknallen, leuker kan toch niet? Dagen aan een stuk was het nodeloos proberen om toch verbinding te maken met yuplay.com. Maar tevergeefs lukt het veelal niet. Er verschijnt geregeld de melding dat er geen verbinding met de server gemaakt kan worden. Dit is natuurlijk een spijtige zaak, want Wings of Prey wordt juist geprezen door de multiplayer-functie en dit kan ik alleen maar beamen, want de single player modus brengt wel uren speelplezier met zich mee. Stel je eens voor dat je dat met je vrienden kon delen. Jammer genoeg is er echter niet erg veel variatie in de missies en is er een te beperkte vrijheid. Wie dacht om gewoon rond te vliegen en wat gebieden te verkennen komt bedrogen uit. Zodra je een beetje verwijderd bent van je partner komt er een pijl op je scherm waar je naartoe moet vliegen. Na een tijdje hoor je je baas met de melding dat je niet moet afdwalen.

Over de graphics kan je alleen maar goede zaken vermelden. Zelfs met een resolutie van 1920×1080 zie je alles tot het uiterste detail. Zelfs de vliegtuigen zijn tot het detail uitgewerkt en wanneer je kiest voor first-person zie je zelfs dat je cockpit tot het allerkleinste detail is uitgewerkt. Je hebt ook verschillende modussen. Er is de arcade-modus, realism of simulation. Arcade is voor de beginner, je krijgt minder vijanden te verwerken en ook de speelsnelheid ligt veel lager dan bij simulation. Maar wat alle 3 modussen gelijk hebben is de A.I van de vijand. De A.I lijkt wel de achilleshiel van elke ontwikkelaar, want ook bij Wings of Prey is deze ronduit slecht. Wanneer je over vijf vijanden komt te staan kan je ze allemaal heel rustig neerknallen en je wordt amper geraakt. De vijanden verplaatsten zich ook amper wat het spel natuurlijk veel te simpel maakt. Nog een ander minpunt is het feit dat je steeds in de lucht begint met spelen. Klinkt wel vreemd, maar wie wil er niet naar zijn toestel lopen en zo snel mogelijk opstijgen terwijl er overal rond je wordt geschoten. Ook het geluid zit heel goed in elkaar; krakende radio’s, je oversten die de wanhoop nabij zijn als je faalt, je motor die gezellig ronkt. Kortom het is bijna of je zelf de oorlog meemaakt.

Topper in wording

Wings of Prey is een game die zeker niet in je collectie mag ontbreken als je liefhebber bent van het genre, op de controls na zat de game quasi perfect in mekaar. De graphics zijn schitterend en het geluid brengt je terug naar 1940. Als de servers weer terug in orde zijn zal Wings of Prey ongetwijfeld een game worden die kan strijden met andere topgames.


 • Auteur: Zakaria Bukraa | Genre: Flight/Actie | Release: 17-05-2010 | Uitgever: Iceberg Interactive | Ontwikkelaar: Gaijin Entertainment
  Graphics: 9.0 | Geluid: 8.5 | Gameplay: 6.0 | Besturing: 5.0 | Replay: 7.5
  7.2
  + Grafisch helemaal in orde
  + Geluid is zeer realistisch
  +
  - A.I nog niet helemaal top
  - Missies niet echt variërend
  -

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box