Western Digital introduceert WD_BLACK SSD’s om gaming-ervaring te maximaliseren

thumbnail

Western Digital Corp. breidt zijn populaire WD_BLACK-portfolio uit met drie nieuwe opslagoplossingen speciaal ontworpen voor console- en pc-gamers. De introducties betreffen de eerste NVMe SSD met PCIe Gen4-technologie, een volledig bootable Gen3 x8 add-in card en een Thunderbolt 3-aangedreven NVMe SSD game dock, elk met opvallende RGB-verlichting.

De nieuwe producten die worden toegevoegd aan het WD_BLACK gaming portfolio zijn:

WD_BLACK SN850 NVMe SSD

De SSD maakt gebruik van de prestaties van PCIe Gen4-technologie en levert daardoor hoge lees- en schrijfsnelheden tot 7000 / 5300 MB/s voor het 1 TB-model. De WD_BLACK SN850 NVMe SSD draagt verder bij aan verbeterde pc-prestaties dankzij de WD_BLACK G2-controller en optimalisatie voor intensieve gaming (niet bedoeld voor NAS- of serveromgevingen). De SSD verkort de laadtijden van games en zet bestanden sneller over dan zijn voorganger met behulp van nieuwe cache-technologie. Applicaties worden soepeler geladen door verbeterde prestaties bij lage queue depths. Voor de design-liefhebbers is er ook een model met RGB-heatsink verkrijgbaar, die oververhitting beter tegengaat.

WD_BLACK AN1500 NVMe SSD add-in card

De volledig bootable plug-and-play add-in card is een van de snelste PCIe Gen3 x8-oplossingen. De WD_BLACK AN1500 NVMe SSD is geschikt voor het upgraden van een bestaande setup naar moderne prestaties. Aangedreven door twee interne SSD’s in RAID 0 en PCIe Gen3 x8-technologie, bereikt de drive leessnelheden tot 6500 MB/s en schrijfsnelheden tot 4100 MB/s (bij de 2 TB- en 4 TB-modellen). Het resultaat is een snelle gameplay, minder wachttijd en meer speeltijd. De SSD is voorzien van aanpasbare RGB-verlichting (alleen in Windows) en een geïntegreerde heatsink die oververhitting beter tegengaat.

WD_BLACK D50 Game Dock NVMe SSD

De compacte, krachtige game dock SSD met heatsink transformeert een Thunderbolt 3-compatibele laptop in een volledig gaming station. Het game dock biedt hoge snelheden dankzij NVMe-technologie, meer capaciteit voor games en meerdere poorten voor accessoires. De WD_BLACK D50 Game Dock NVMe SSD is uitgerust met aanpasbare RGB-verlichting die bestuurd wordt via het WD_BLACK dashboard (alleen in Windows).

Prijs en beschikbaarheid

  • WD_BLACK SN850 NVMe SSD zonder heatsink zal naar verwachting uiterlijk eind deze maand beschikbaar zijn met een capaciteit van 500 GB, 1 TB en 2 TB en een verkoopprijs vanaf € 139,99. Het model met heatsink wordt in het eerste kwartaal van 2021 verwacht.
  • WD_BLACK AN1500 NVMe SSD is nu verkrijgbaar bij geselecteerde retailers, e-tailers, resellers, systeemintegratoren en in de Western Digital-winkel met een capaciteit van 1 TB, 2 TB en 4 TB en een verkoopprijs vanaf € 245,99.
  • WD_BLACK D50 Game Dock is nu beschikbaar voor pre-order via geselecteerde retailers, e-tailers, resellers, systeemintegratoren en in de Western Digital-winkel. WD_BLACK D50 Game Dock NVMe SSD is verkrijgbaar met een capaciteit van 1 TB vanaf € 456,99. Een niet-SSD-model, de WD_BLACK D50 Game Dock, is verkrijgbaar voor € 296,99.

“Game-ontwikkelaars ontwerpen steeds indrukwekkendere games die steeds hogere prestaties vereisen. Consumenten moeten zichzelf uitrusten met de beste tools om optimaal te kunnen genieten van een game”, zegt Jim Welsh, senior vice president Consumer Solutions bij Western Digital. “Innovatieve, krachtige opslagoplossingen zijn essentieel om de ontwikkelingen in de game-industrie bij te houden. Onze nieuwste WD_BLACK-producten zijn speciaal ontwikkeld om gamers in staat te stellen te voldoen aan de steeds hogere eisen van games en gamingplatforms, nu en in de toekomst. De producten bieden niet alleen meer opslagruimte, maar verbeteren ook de game-ervaring in zijn geheel.”

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x