Wayne Kramer, Motorhead en Sex Pistols in Guitar Hero

thumbnail

Fans van Guitar Hero krijgen een unieke kans om hun innerlijke rockster te ontdekken door te jammen op exclusieve nieuwe versies van nummers van Wayne Kramer van MC5, Motörhead en The Sex Pistols in Guitar Hero World Tour van Activision Publishing, Inc.

Wayne Kramer

Bijna veertig jaar na de oorspronkelijke opname van ‘Kick Out the Jams’ (1968 ) dook oprichter en leadgitarist Wayne Kramer van MC5 met producer Bruce Botnick de studio weer in om deze hit exclusief voor Guitar Hero World Tour opnieuw op te nemen. Het nummer bevat de oorspronkelijke zangpartijen uit 1968 van Rob Tyner, maar daarnaast kreeg Wayne Kramer hulp van zijn vrienden Jerry Cantrell van Alice in Chains en Gilby Clark, voorheen Guns ‘N’ Roses. Samen maakten ze een modernere versie van het nummer in The Woodshed Recorder, de studio van ex-Oingo Boingo-toetsenist Richard Gibbs. Daarbij lieten ze de garage-sound die MC5 zo beroemd maakte en de punkrock-revolutie op gang bracht zo veel mogelijk met rust.

The Sex Pistols

Vorig jaar nam een andere punkband, The Sex Pistols, hun hit ‘Anarchy in the U.K.’ exclusief opnieuw op voor Guitar Hero met de oorspronkelijke leden: zanger John Lydon, guitarist Steve Jones, drummer Paul Cook en producer Chris Thomas. Ze namen toen ook ‘Pretty Vacant’ opnieuw onder handen, met behulp van het oorspronkelijke analoge mengpaneel (uit 1969) dat George Martin liet bouwen voor de Londense Air Studios, om het klassieke geluid te bewaren. De enorme setlist van Guitar Hero World Tour wordt verder aangevuld met een nummer van de legendarische rockers van Motörhead, die hun hit ‘Overkill’ opnieuw opnamen. Dit nummer verscheen oorspronkelijk op het album ‘Overkill’ uit 1979.

“We werken aan een soundtrack voor Guitar Hero die zo veel mogelijk genres, stijlen en artiesten omvat, en zo min mogelijk beperkingen,” aldus Tim Riley, Vice President muziekzaken van Activision Blizzard. “Gerespecteerde artiesten zoals Wayne Kramer van MC5, Motörhead en The Sex Pistols zijn bereid geweest om terug te gaan naar de studio om exclusief voor de game nummers opnieuw op te nemen. Dat geeft aan dat de fans een unieke kans krijgen om oude maar legendarische muziek te ervaren.”

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x