Waarom het nu de beste tijd is om Diablo IV op Xbox Game Pass te spelen

thumbnail

Vandaag komt Diablo IV op Xbox Game Pass. Nu kunnen meer gamers overal ter wereld de bekroonde eeuwige strijd tussen Hemel en Hel meemaken. Met mensen die vastzitten in het midden van deze verraderlijke krachten, kunnen spelers kiezen om te beginnen met een meeslepende campaign of meteen in het Season of the Construct te springen om een nieuwe dreiging te ontdekken die op de loer ligt onder het zand van Kehjistan. Maar als je nieuw bent in de wereld van Sanctuary, waarom is dit dan het beste moment om aan je reis te beginnen en hoe kun je het beste beginnen? Diablo’s Associate Game Director, Joe Piepiora, en Lead Class Designer, Adam Jackson, delen hun inzichten in de duistere en verraderlijke wereld van Diablo IV en hoe je van start kunt gaan in dit epische verhaal over engelen, demonen en krachten die geen sterveling zou mogen bezitten.

Waar gaat Diablo IV over?

Diablo IV speelt zich af in de wereld van Sanctuary, gecreëerd door de demonische Lilith, dochter van Hatred en Inarius, haar aartsvijand en verboden engelenminnaar. Sanctuary was bedoeld als een idyllisch toevluchtsoord om te ontsnappen aan de onophoudelijke strijd tussen Hemel en Hel, maar is nu een nieuw strijdtoneel geworden. Ondanks de ruwe omgeving hebben mensen een manier gevonden om te leven en te gedijen, terwijl ze gevangen zitten tussen twee krachten die vechten om de Worldstone te bemachtigen, een onbeschrijflijk krachtig artefact dat de toekomst van Sanctuary kan bepalen.

Joe Piepiora legt uit: “Mensen zijn de underdog. Als de wanderer help je de mensen van Sanctuary en word je tegelijkertijd oppermachtig om de demonen onder leiding van Lilith te stoppen. Het is dat ultieme machtsfantasiegevoel dat de kern vormt van de Diablo-franchise. Voor alle classes geldt dat je verwoestende vaardigheden verwerft en evolueert en legendarische wapens verzamelt.”

Adam Jackson heeft een veel eenvoudigere en ‘metal’ manier om het ethos dat Diablo IV drijft te beschrijven: “Dood monsters, krijg buit.”

Het perfecte instappunt voor nieuwe spelers

Zoals bij veel grote franchises zit er veel geschiedenis achter Diablo IV. Maar hoewel bestaande fans kunnen genieten van het doorlopende verhaal, is al deze kennis niet nodig om de nieuwste held in Diablo IV te worden.

“Dit is echt een geweldig punt in Diablo om een nieuw episch verhaal te lanceren in de wereld van Sanctuary,” zegt Piepiora. “De legers van de hel zijn al een tijdje op afstand en de nieuwe dreiging in de vorm van Lilith begint over Sanctuary te sluipen. De speler, als wanderer, begint de motivaties van de verschillende personages te begrijpen naarmate hij verder komt in de Campaign en ze beter leert kennen. Ze ontdekken de plaats van de mensheid binnen deze algemene strijd en wat de wanderer kan doen als reactie op deze situaties.”

De eerste stappen zetten in Sanctuary

Het kan soms als een grote onderneming voelen om een nieuw spel te beginnen. Maar Diablo IV is zo ontworpen dat spelers gemakkelijk en zonder al te veel risico kunnen experimenteren en dingen kunnen uitproberen – perfect om je krachten te leren kennen!

“De Campaign is fantastisch!” belooft Jackson. “Leun achterover, geniet ervan en neem het in je op. Het is moeilijk om al vroeg in het spel grove fouten te maken, dus mijn advies voor nieuwe spelers is om veel te experimenteren. Elke klasse heeft veel verschillende builds en sub-builds die je kunt maken; er is veel diepte om te verkennen.”

“Zo kun je coole, legendarische krachten en sleutelwoorden vinden die echt geweldig voor je zijn. Als je bijvoorbeeld een Barbarian bent, wil je dan vijanden laten bloeden of ze berserking geven? Er zijn een heleboel dingen die je kunt proberen. Dus stress niet te veel als je net begint.”

Ga alleen of met vrienden op reis

Er valt genoeg te ontdekken in de gedeelde wereld van Sanctuary voor zowel solo- als groepsspelers. Van het afslachten van het kwaad tot het veroveren van de nachtmerrieachtige kerkers en het beheersen van nieuwe vaardigheden, Diablo IV stelt je in staat een spel te spelen dat is gemaakt voor jouw speelstijl.

De Story-content biedt een geweldige optie voor degenen die solo willen spelen. “Ik wil echt aandacht besteden aan de personages en de details in de story mode, de sfeer opsnuiven en me inleven in de wereld,” zegt Jackson. “Met solo kun je je tijd nemen zonder druk van anderen die vooruit willen komen. Maar de groepsoptie is ook fantastisch. Het combineren van je vaardigheden en capaciteiten met je vrienden is echt een leuke ervaring en je kunt je meer richten op de systemen. Beide stijlen hebben zeker iets te bieden. ”

Een class voor elke speler

Diablo classes zijn ontworpen met toegankelijkheid in het achterhoofd, in plaats van te focussen op makkelijk of moeilijk. Zo kunnen spelers een class kiezen die bij hun speelstijl past en daar hun character op afstemmen. De builds in elke class zijn dan gericht op moeilijkere of makkelijkere opties.

“Een geweldige class om mee te beginnen, die heel toegankelijk is, is de tovenaar,” legt Jackson uit. “Je hebt daar veel verschillende speelstijlen; je kunt melee of ranged spelen. Je bouwt je personage op door een element te kiezen, de coole dingen in dat element te vinden en je uit te leven. Er zijn mobiliteitsvaardigheden zoals teleport, of je kunt veilig blijven met het vuurschild; je hebt dus iets dat alles aankan.

“Voor spelers die meer gevorderd zijn en van een speelstijl met behendigheid houden, is er de Rogue. De Rogue is erg flitsend met veel mobiliteitsopties, wat betekent dat je veel set-up- en payoff-achtige vaardigheden hebt om uit te proberen.”

Een spel gemaakt door fans die luisteren naar de fans

Sinds de lancering hebben de ontwikkelaars van Diablo IV voortdurend verbeteringen aangebracht op basis van de reacties en feedback van fans. De komst van Diablo IV op Xbox Game Pass is een cruciaal moment, omdat het spelers terugbrengt die Sanctuary vanaf de eerste dag hebben verkend, maar ook nieuwe spelers die hunkeren naar een spannend avontuur.

Jackson zegt: “Ik hou van het idee om meer mensen in de Diablo-wereld te brengen. We willen Diablo IV verfijnen tot het beste role-playing spel dat er is. We ontlenen veel inzicht aan wat mensen beweegt – we lezen fora, scrollen door sociale media en spelen het spel zelf ook altijd. Ongeacht je startpunt in de franchise, willen we Diablo IV toegankelijk maken voor alle spelers.”

Dus met de dreiging van de moeder van Sanctuary sluipend over het land, ben jij klaar om je aan te sluiten bij de strijd tegen het kwaad? Kies je class en roep je moed bijeen om met Diablo IV aan een legendarisch avontuur vol buit te beginnen. Nu verkrijgbaar op Xbox Game Pass (28 maart). Ook verkrijgbaar op PlayStation, Battle.net en Steam.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx