Vorm een team in Pokémon Ranger: Shadows of Almia voor de Nintendo DS

thumbnail

Pokémon-fans kunnen deze winter weer spannende avonturen beleven, want Pokémon Ranger: Shadows of Almia wordt op 21 november in Europa gelanceerd. De speler neemt in dit avontuur de rol van een Ranger aan, die de mensen en Pokémon van het nieuwe land Almia moet beschermen. De Ranger gebruikt een zogenaamde Capture Styler om Pokémon te vangen. Daarna kunnen hun speciale krachten worden gebruikt om het kwaad te bevechten. Het gebied Almia biedt avontuur en verrassingen, en bevat tal van bekende Pokémon, waaronder de nieuwste uit de spellen Pokémon Diamond en Pokémon Pearl. Via de Nintendo Wi-Fi Connection kunnen ook nieuwe missies worden gedownload.

In Pokémon Ranger: Shadows of Almia start de speler bij de Rangerschool. Het is niet meer dan een heimelijke droom om ooit de allerbeste Ranger te worden. Maar wanneer enkele mysterieuze gebeurtenissen de rust in Almia verstoren, worden de dappere Rangers van de Ranger Union eropuit gestuurd om de zaak te onderzoeken. Hoe komt het dat Pokémon overal in het land zich opeens zo vreemd gedragen? En wie of wat zit daarachter? Al snel krijgt de speler te maken met de grootste dreiging die het land Almia ooit heeft gekend. Terloops krijgt hij ook steeds meer inzicht in de oorsprong van de Ranger Union.

Uitdagende missies en tientallen optionele opdrachten zullen de vaardigheden van de speler tot het uiterste beproeven. Net als in de voorganger, wordt het touchscreen weer op leuke en spannende manieren gebruikt. Om vriendschap met Pokémon te sluiten, moet de speler ze bijvoorbeeld vangen door er met de stylus rondjes omheen te trekken op het touchscreen. Maar omdat elke Pokémon zich weer anders gedraagt, is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan!

Spelers moeten zelf ontdekken hoe ze de specifieke krachten van bevriende Pokémon in hun voordeel kunnen gebruiken. Door zogenaamde Poké Assists op slimme manieren te gebruiken, kunnen zelfs de gevaarlijkste Pokémon worden gevangen. Door opdrachten te voltooien van hulpbehoevende mensen in Almia, kunnen spelers ook allerlei versterkingen verdienen voor hun Capture Styler. Die zijn zeker nodig om de uiterst spannende eindbaasgevechten te kunnen winnen.

De vaardigheden van bevriende Pokémon komen van pas bij de vele hindernissen waar de speler mee te maken krijgt. Door speciale acties van bepaalde Pokémon te gebruiken, kan de speler bijvoorbeeld waterpartijen oversteken of een houten blokkade verbranden. Een Ranger kan niet alleen op zijn Pokémon vertrouwen. Hij moet zelf ook vaardigheden ontwikkelen om langs gevaarlijke afgronden te klimmen, langs de platformen van een oeroude tempel te springen of uit het hol van de vijand te ontsnappen.

Echte Pokémon Rangers worden beloond met extra missies die via de Nintendo Wi-Fi Connection gedownload kunnen worden. Zo kunnen zeer speciale beloningen worden verdiend.

Spelers die zin hebben om als Pokémon Ranger de natuur in te trekken en samen met hun favoriete Pokémon tegen een mysterieus kwaad te strijden, kunnen zich verheugen op Pokémon Ranger: Shadows of Almia. Het spel wordt in Europa gelanceerd op 21 november 2008, voor een verwachte verkoopprijs van 44,95.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx