Virtua Tennis 2009

thumbnail

De Wii Motion Plus is nog maar net uit en er zijn nu al diverse andere gameontwikkelaars met nieuwe titels die ook dit apparaatje volledig ondersteunen. Je zou verwachten dat Wii Sports Resort de primeur zou hebben, maar het tegendeel is waar. Virtua Tennis 2009 voor de Wii zal de eerste titel zijn die volledig de Wii Motion Plus ondersteunt. We hadden al eerder de grote broertjes van deze titel op de Xbox 360 en de PS3 voorbij zien komen, maar deze titel is toch weer net wat anders door de afwijkende besturing. Sega heeft in ieder geval aangegeven dat de versies onderling niet verschillen en de content, zo ook de multiplayer, zal dus hetzelfde zijn. Aan de hoeveelheid content kan het dus niet liggen, maar hoe brengt de Wii Motion Plus het er vanaf?

Nadal, Federer en diverse anderen

De Wii versie zal net zoals de Xbox 360 en PS3 versie diverse bekende personages bevatten en diverse grote toernooien bevatten. Maar zoals het ook in de echte wereld het geval is, je zult altijd als een beginneling onderaan de wereldranglijst startten. Deze game zal op singleplayer gebied zich vooral richten op de World Tour en dit is zeker een enorm uitgebreide singleplayer waarin jij je uren kunt verliezen. Je zult namelijk net zoals in de andere versies erg langzaam in ranking stijgen waardoor je niet even in een middagje naar de nummer één positie kunt klimmen. Dit is zeker een pluspunt, want dat houdt een game lekker lang. Bovendien zorgen de aanwezige minigames en trainingen tussendoor voor een welkome afwisseling. Om de eerste plek te bemachtigen zal je beschikking hebben tot verschillende tennistechnieken en slagen en zal je hiermee je tegenstanders kunnen verslaan. En dit brengt ons meteen op het besturing gedeelte.

Hoewel deze game vooral als Wii Motion Plus titel verkocht wordt, is deze game ook te spelen met de gewone Wiimote en Nunchuk. Maar deze tennistitel op een beetje redelijk niveau te spelen is toch echt een nachtmerrie geworden. Het systeem is leuk bedacht, maar werkt helaas niet optimaal. Je krijgt elke keer als je slaat een meter boven je personage te zien, waarin in het midden een witte lijn staat. Vervolgens gaat er een tweede lijn lopen die je kunt stoppen door te slaan. Hiermee bepaal je ten eerste hoe hard en nauwkeurig hij geschoten wordt, maar bovenal welke kant hij opgaat. En je kunt het mogelijk al raden de detectie van het slaan wilt nog wel eens falen en de richting bepalen gaat gewoon niet zo goed bij deze tennistitel. En dit maakt de game voor een leuk potje te moeilijk, je zult al vanaf het begin de grootste moeite hebben om die bal makkelijk een bepaalde kant op te krijgen. Je zult naarmate je de game langer speelt wel steeds beter gevoel voor het slaan krijgen, maar veel beter zal het niet worden. En dit is toch wel vreemd, want eerst zou je verwachten dat de game redelijk makkelijk op het begin zou zijn net zoals de PS3 en Xbox 360 versie. Gelukkig biedt de Wii Motion Plus hier de uitkomst.

Het blijft toch een Wii Motion game

Gelukkig is de Wii Motion Plus besturing wel een goede manier om je personage mee te besturen. Je zult er natuurlijk wel aan moeten wennen, maar het richten gaat echte vele malen beter. Zo zul je met gemak je speler van links naar rechts kunnen laten rennen en ook diverse technieken als lopjes vele malen makkelijker kunnen toepassen. Het is dus zeker aan te raden om deze game alleen met Motion Plus te spelen en anders met een grote boog om deze titel heen te lopen. Het besturen met de gewone Wiimote is wel een verbetering als je kijkt naar Wii Sports Tennis, maar wel eentje die niet zo goed werkt.

De graphics van deze titel zijn niet slecht, maar ook niet geweldig. De spelers zien er redelijk uit en de banen zijn ook gevuld met flink wat toeschouwers. Ook het geluid is goed te noemen, maar er had toch wel wat meer variatie in de achtergrondmuziekjes mogen zitten. Maar eigenlijk doet deze titel het op visueel en audio gebied voor een Wii titel goed. Wel moet ik opmerken dat de game in het Nederlands is nagesynchroniseerd en dat hadden ze van mij niet hoeven te doen. Het is zo wel lekker duidelijk voor iedereen, maar ik ben er geen grote fan van. En hiermee is Virtua Tennis 2009 voor de Wii een leuke gemiddelde titel. Het laat mogelijk niet alle mogelijkheden van de Wii Motion Plus zien, maar het geeft in ieder geval wel aan dat het vele malen beter speelt. Ook bevat deze versie alle onderdelen als multiplayer, mini-games en trainingen die ook de andere versies hebben. Een mooie uitgebreide en volledige arcade tennisgame.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box