Verken hogere sferen in een nieuw Pokémon-avontuur

thumbnail

Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Sky is het nieuwste deel in de Pokémon Mystery Dungeon-serie, een reeks kerkergebaseerde Role Playing Games die wereldwijd goed zijn voor meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren. Dit nieuwe spel voor de Nintendo DSi en Nintendo DS is vanaf 20 november verkrijgbaar.

Dit vervolg op Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Time en Explorers of Darkness introduceert een nieuwe held, een nieuwe partner-Pokémon, nieuwe verhalen en uitgebreide Wi-Fi-functies. Zowel liefhebbers van de voorgangers als nieuwkomers in de Pokémon Mystery Dungeon-serie zullen helemaal opgaan in het verkennen van mysterieuze omgevingen en de intrigerende verhaallijn, die een onbekende en onverwachte waarheid over de toekomst onthult.

Aan het begin van het spel wordt je een aantal vragen gesteld. De antwoorden die je geeft bepalen in welke Pokémon je zult veranderen. Kort daarna kun je een andere Pokémon als partner kiezen, waarna jullie samen beginnen aan een reis vol avontuur en ontdekkingen. De kerkers die je daarbij moet verkennen, veranderen elke keer dat je speelt van vorm.

Voor het eerst in de Pokémon Mystery Dungeon-serie kun je in Explorers of Sky veranderen in Phanpy, Vulpix, Riolu, Shinx en Eevee, of deze Pokémon tot je partner maken. Hierdoor komt het totaal aantal mogelijke Pokémon-helden op negentien, met eenentwintig mogelijke Pokémon-partners.

In Explorers of Sky zul je geen kant-en-klare plattegronden aantreffen. De vorm van een kerker en de voorwerpen die je erin vindt veranderen namelijk elke keer dat je een kerker betreed, zodat je altijd verzekerd bent van een frisse, nieuwe ervaring. In het begin kun je in de kerkers alleen samenwerken met je partner-Pokémon, maar als je wat verder bent gekomen kun je ook aanvullende Pokémon rekruteren.

Het spel verloopt volgens een zogenaamde turn-based-structuur en legt de nadruk op het verkennen van altijd weer andere kerkers waarin je vrienden, vijanden en valstrikken treft. Je kunt tijdens je avontuur maar liefst ruim 490 verschillende Pokémon ontmoeten en rekruteren, waaronder ook Shaymin, één van de laatst ontdekte Pokémon.

Doordat in een kerker altijd het gevaar dreigt dat je door een vijandige Pokémon wordt verslagen – wat je de helft van je geld en enkele voorwerpen kost – ben je constant op je hoede. Maar mocht je avontuur toch eens verkeerd aflopen, dan kun je vaak toch nog worden gered – zowel door nabije vrienden via draadloze communicatie als door vrienden op afstand met behulp van een password en de Nintendo Wi-Fi Connection. Als een Friend Rescue (redding door een vriend) slaagt, betekent dit dat je geen geld of voorwerpen verliest!

Naast de mogelijkheid om vrienden te redden, biedt Explorers of Sky ook geheel nieuwe draadloze mogelijkheden. Zo kun je toegang krijgen tot speciale extra missies via de Nintendo Wi-Fi Connection of kun je via draadloze communicatie ook een demoversie van het spel naar de Nintendo DSi of DS van een vriend kunt sturen.

Nieuwe Special Episodes (speciale afleveringen) geven meer inzicht in het verhaal van de serie en laten je de wereld bekijken door de ogen van andere personages die van invloed zijn op het avontuur van de held. Begraven geheimen van de gildeleden en andere gebeurtenissen die buiten de hoofdverhaallijn vallen komen ook aan het licht.

Er wachten tientallen mysteriën om ontdekt en ontrafeld te worden in dit nieuwste deel van een zeer geliefde serie. Vanaf 20 november kun je jezelf in hogere sferen begeven, want dan wordt Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Sky in Europa gelanceerd voor de Nintendo DS en DSi.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx