Verfilming ‘Return to Castle Wolfenstein’?

thumbnail

Veel videogames worden er verfilmd ( Doom, Tombraider enz) en niet altijd met succes.
Maar daar komt verandering in hoop ik want eind 2007 komt hij er waarschijnlijk aan, de verfilming van Return to Castle Wolfenstein.

Todd Hollenshead, ID’s CEO, says, “I think it could make a very interesting film.” because Nazis are some of the best villains Hollywood has to offer.

We mogen dus wat gaan verwachten als de geruchten daadwerkelijk uit zullen gaan komen. In ieder geval mogen we wel eens op iets moois gaan hopen aangezien Doom bij de fans toch aardig tegen is gevallen. Het verhaal was er echter wel voor een groot deel naar: Als namelijk blijkt dat op Mars het een en ander mis is gegaan met genetische experimenten (Virol of niet?) wordt een team van mariniers onder leiding van Sarge (The Rock) op pad gestuurd om te achterhalen wat er precies aan de hand is. Alle communicatie met de aarde is weg gevallen en het centrum staat geheel in quarantaine, er is dus om onduidelijke redenen wel iets heel erg mis in het grote onderzoeksreservaat. Door een misgelopen genetisch onderzoek waarbij onderzoekers geprobeerd hebben een 24e paar chromosomen (in de film heeft men het trouwens over een standaard aantal van 23 chromosomen, daar waar de mens 23 paar heeft) toe te voegen aan het menselijke lichaam zijn er nogal wat uit de hand lopende projecten de mist in gegaan.
Proefpersonen kregen hierdoor of bijzondere krachten, of worden omgetoverd tot muterende monsters. Als ze erachter komen dat er ook nog echte mensen aanwezig zijn op de planeet besluit de vastbesloten Sarge iedereen te executeren om eventuele schade voor de aarde te kunnen voorkomen. Marinier John Grimm is het hier echter niet mee eens, hij probeert dan ook te redden wat er nog te redden valt op de planeet. En dit leidt soms tot heftige actie binnen de groep, maar vooral buiten de groep, daar waar heftige monsters hen in het donker staan op te wachten.

Laten we dus hopen dat RTCW de fans wel weet te verheugen. We zijn benieuwd.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx