Verander je 3DS in een 3D-studio met Flipnote Studio 3D

thumbnail

Nintendo geeft vandaag informatie vrij over de nieuwe mogelijkheden van animatiesoftware Flipnote Studio 3D voor Nintendo 3DS. Flipnote Studio 3D wordt deze zomer ter beschikking gesteld als gratis download en geeft je de kans om animatiemeesterwerken in 3D te creëren, met behulp van je Nintendo 3DS-systeem. Ontdek meer door te kijken naar de video: Nintendo Direct Mini – Flipnote Studio 3D- op de Nintendo Direct-site.

Flipnote Studio 3D volgt Flipnote Studio voor Nintendo DSi op en laat je opnieuw je draagbare Nintendo-spelsysteem gebruiken als een animatiestudio, waarin je met je stylus schetsen – flipnotes genaamd – maakt. Denk hierbij aan ouderwetse notitieblokken waarmee je de illusie van beweging kunt wekken als je de pagina’s door je vingers laat glijden. Flipnote Studio 3D is hier het virtuele equivalent van, maar dan met het toegevoegde elementen van 3D-lagen en (net als bij het originele Flipnote Studio) de mogelijkheid om audio toe te voegen en je creaties met de wereld te delen.

De kern van de applicatie is de mogelijkheid om Flipnotes in 3D te maken door drie verschillende lagen te rangschikken, voordat je het 3D-effect instelt op het gewenste niveau. Je hebt tevens beschikking over een groter aantal kleuren om je meesterwerk tot leven te brengen.

Flipnote Studio 3D stelt je in staat je creaties aan anderen te laten zien. De mogelijkheid om flipnotes op te slaan als AVI-bestanden maakt het gemakkelijker om online je animaties te delen. Daarnaast zal de applicatie zijn eigen communitydiensten bezitten. Flipnote Gallery: Vrienden wordt opgezet voor animators om hun flipnotes met vrienden te delen en de betaalde dienst Flipnote Gallery: Wereld laat gebruikers van over de hele wereld genieten van elkaars werk, voor een kleine maandelijkse bijdrage. Voor deze dienst zal er een gratis uitprobeerperiode van 30 dagen bestaan en gebruikers die flipnotes maken die hoog beoordeeld worden door andere communityleden kunnen worden beloond met kwijtgescholden abonnementskosten voor de volgende maand.
In de Nintendo eShop op Nintendo 3DS kun je nu kijken naar een aantal 3D-voorbeeldvideo’s die zijn gemaakt met Flipnote Studio 3D, om een idee te krijgen van de nieuwe software.

Flipnote Studio 3D komt deze zomer uit en geeft je een complete 3D-animatiestudio in je handpalm. Ga voor de eerste details over de applicatie naar de Nintendo Direct-site of bezoek de Nintendo eShop op Nintendo 3DS voor 3D-voorbeeldvideo’s.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x