Vanguard Games wordt onderdeel van Force Field en gaat de VR in

thumbnail

Force Field, een nieuw opgerichte VR/AR groep, gaat fuseren met Vanguard Games, en vormt daarmee een van Europa’s grootste VR/AR content- en technologie ontwikkelaars. Het gerenommeerde Vanguard ontwikkelde eerder games voor mobiel en consoles en is vooral bekend om het mede-ontwikkelen van Halo: Spartan Assault en het vervolg Halo: Spartan Strike met 343 Industries en uitgever Microsoft Studios. Met deze fusie ontstaat de 60 man sterke AR & VR specialist Force Field, die, buiten games, ook bredere entertainment ervaringen ontwikkelt.

“We zijn enorm blij dat we vandaag officieel kunnen aankondigen dat we ons 100% gaan richten op VR & AR ontwikkeling, onder een nieuwe naam Force Field,” zegt Arthur Houtman, voormalig CEO Vanguard en nu nieuwe CEO van Force Field. “Meer dan een jaar geleden hebben we al een eerste stap gezet in de wereld van VR door een partnership met een van ’s wereld meest toonaangevende VR bedrijven, Oculus en we waren direct in de ban van de onbegrensde mogelijkheden van deze nieuwe technologie. We geloven in de enorme potentie van de toekomst van VR en AR en hebben de ambitieuze beslissing gemaakt om hier de focus op te leggen voor het gehele bedrijf.

“Op basis van onze ervaring en het geweldige talent binnen het bedrijf, en de specifieke relaties die we hebben met de verschillende aanbieders van VR en AR brillen, denken we dat Force Field zich in een unieke positie bevindt om extreem hoge kwaliteit games, interactieve experiences en branded entertainment in VR en AR te ontwikkelen.”, aldus Michiel Mol, mede-oprichter van Force Field.

Force Field’s exclusieve focus op VR is redelijk uniek te noemen in de nog jonge wereld van VR en AR. Bij andere grote ontwikkelaars wordt VR er voorlopig nog ‘bij’ gedaan, terwijl bedrijven die zich uitsluitend focussen op VR vaak kleinschalige start-ups zijn. Als gevestigde ontwikkelaar met een grote capaciteit en ervaring, is Force Field de eerste in zijn soort. Het bedrijf heeft al wereldwijde partnerships gesloten met een aantal van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van VR en AR en is afgelopen jaar met een aantal high profile projecten van start gegaan. Het eerste product dat wordt gelanceerd onder de Force Field naam wordt een game voor de Oculus Rift. Meer informatie zal later dit jaar worden onthuld.

“Force Field heeft al aangetoond een zeer getalenteerd team te zijn met de creatieve en technische vaardigheden om dit soort ervaringen tot leven te brengen,” zegt Jason Rubin, Head of Studios bij Oculus. “VR opent de deuren naar een ongelofelijke toekomst met entertainment waar je je zelf letterlijk in waant. Het is mooi om te zien dat een gevestigde studio zoals Force Field hier nu al volledig voor gaat met het gehele bedrijf.”

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x