Valve praat over de Next-Gen, Wii en het PS3 netwerk

thumbnail

Gabe Newell, managing director van Valve, heeft in een gesprek zijn (console) plannen uit de doeken weten te doen. Zo zegt hij dat het PC platform wel het belangrijkste zal blijven voor het bedrijf. Verder wil het concern uiteraard wel games gaan ontwikkelen voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. Vooral met de komst van DirectX 10 lijkt het erop dat er steeds geavanceerdere technieken gebruikt kunnen worden. Hij gaat dan ook uit van de ondersteuning van deze software voor beide platforms. Valve is op dit moment bezig met Half-Life 2 voor de console. Men hoopt in ieder geval in de toekomst meer multiplatform games uit te kunnen brengen. Hij denkt hierbij dan vooral aan ports die van de PC simpel naar de Xbox 360 en de PlayStation 3 omgezet kunnen worden.

Over de Wii is Valve het intern nog niet helemaal met elkaar eens. De console biedt enkele leuke uitdagingen, maar men heeft nog geen enkel idee of men ook daadwerkelijk projecten klaar zal gaan leggen voor het platform. De controller is in ieder geval zeer innovatief, en misschien in de toekomst dat men nog wel wat leuks verzint, maar voorlopig nog even niet.

Over het PlayStation 3 netwerk heeft Newell tot slot ook nog het een en ander te vertellen. Zo noemt hij dit een groots netwerk en weet hij zeker dat deze zeer veel voordelen op zou kunnen leveren als een combinatie met Steam gemaakt zou kunnen worden. Steam wordt op dit moment gebruikt op de PC voor Half-Life 2, Counter-Strike Source etc. en biedt dergelijke content in de vorm van demo’s, filmpjes enzovoort aan. Het open netwerk van Sony zal in ieder geval veel op gaan leveren in de toekomst.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x