Twee nieuwe Pokémonspellen aangekondigd voor de Nintendo DS

thumbnail

The Pokémon Company International en Nintendo of Europe maken vandaag bekend dat Pokémon HeartGold Version en Pokémon SoulSilver Version voor de Nintendo DS- en Nintendo DSi-systemen, in de lente van 2010 worden uitgebracht in Europa en de Verenigde Staten. Deze nieuwste delen in de uiterst populaire videogameserie werden aangekondigd tijdens de Pokémon World Championships 2009, één van de grootste videogame-evenementen van het jaar, in aanwezigheid van de beste spelers van de Pokémon-games en het ruilkaartenspel.

In Pokémon HeartGold Version en Pokémon SoulSilver Version keren spelers terug naar het sfeervolle Johto, de regio uit de geliefde spellen Pokémon Gold en Pokémon Silver die bijna tien jaar geleden verschenen. De fantastische avonturen uit Pokémon Gold en Pokémon Silver komen in vernieuwde vorm naar de draagbare spelconsoles Nintendo DS- en Nintendo DSi-systemen. Niet alleen zijn beeld en geluid verbeterd, er zijn ook speciale touchscreen-functies aan toegevoegd. Pokémon HeartGold Version en Pokémon SoulSilver Version plaatsen tientallen bekende Pokémon-figuren opnieuw in het voetlicht om zowel een nieuwe generatie Pokémon-spelers als de oudere fans te vermaken met het vangen en trainen van deze wonderlijke wezens.

De aankondiging van deze veelbelovende game-lanceringen tijdens de Pokémon World Championships geeft ons de kans het nieuws direct te bezorgen bij de fans die hart en ziel van Pokémon als geen ander vertegenwoordigen, zei J.C. Smith, de internationale marketingdirecteur van The Pokémon Company International die de titels aankondigde tijdens het begin van de Pokémon World Championships 2009. We willen deze loyale fans bedanken door hen als eerste het nieuws te brengen.

De lancering van Pokémon HeartGold Version en Pokémon SoulSilver Version volgt op de bijzonder succesvolle lancering van Pokémon Platinum Version, waarvan tot op heden wereldwijd meer dan 5,66 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Pokémon is bij kinderen één van de populairste franchises aller tijden. De Pokémonspellen van Pokémon zijn sinds de begindagen, dertien jaar geleden, wereldwijd goed voor 193 miljoen verkochte exemplaren. Daarnaast is Pokémon het populairste ruilkaartenspel aller tijden, en blijft de franchise ook op dat terrein aanhoudend zeer goed scoren. Sinds 2005 zijn de verkopen alleen al in de Verenigde Staten met 364 procent gegroeid, terwijl de serie in meer dan dertig landen over de hele wereld wordt verkocht. Een andere tak van de franchise is de tekenfilmserie op tv, met inmiddels alweer twaalf seizoenen die worden uitgezonden in 153 landen en in meer dan 25 talen. Ook de Pokémon-films en DVDs blijven zeer in trek bij de fans, in Japan werden er zelfs bioscooprecords door gebroken.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx