Total Overdose

thumbnail

Wannabe?

Na enkele screenshots, filmpjes en previews kreeg ik het idee dat de makers van Total Overdose een totale GTA kloon wilde maken alleen dan in een Mexicaans jasje. Toen uiteindelijk de demo uitkwam kon ik kijken of mijn theorie klopte, en even later had ik de full game ook in mijn bezit. Een wannabe of een totaal andere game?

The bad son.

Het verhaal neemt je mee naar Mexico in het jaar 1989. Je ziet gelijk een filmpje met Ernesto Cruz als een soort geheim agent en die wordt verraden en uit het vliegtuig gegooid. Ernesto’s zoon Tommy gelooft niet dat zijn vader zomaar dood is gegaan tijdens een missie en gaat op onderzoek uit, maar deze treft een handgranaat en raakt behoorlijk gewond. Dan blijft uiteindelijk alleen maar de laatste zoon,Ramiro, over die nogal een attitude heeft waar een politiekorps niet blij mee zou zijn en komt er ook nog bij dat Ramiro in de gevangenis zit. Zoon Tommy heeft geen keus en doet Ramiro een voorstel; hij mag de gevangenis uit als hij het onderzoek voortzet. Natuurlijk accepteert Ramiro dit. Alleen heeft hij een andere werkwijze dan zijn vader en broer, niet subtiel maar eerst schieten en dan pas vragen!

Eenmaal je begint heb je de keuze om eerst wat tutorials te doen(wat wel aan te raden is) en dan pas naar je Story missie te rijden. Ikzelf deed eerst de tutorials. Hier leer je onder andere om granaten te gooien en hoe je met de verschillende guns kunt schieten. Een aantal guns zijn het gewone handwapen, een soort Magnum, shotguns, AK47, M16 en noem maar op, geen gebrek aan vuurkracht in ieder geval. In de tutorial leer je hoe je makkelijk headshots kan maken met sommige wapens,want je kunt geen gerichte headshots maken met alle wapens,je leert hoe je tegen muren oploopt en dan in slowmotion iedereen neerknalt en je leert de verschillende special moves te gebruiken. Naast de Story-missies heb je ook enkele submissies waarmee je een hoop punten mee kan verdienen, dus is het ook aan te raden om deze te doen. Deze missies variëren van drugdealers doden tot het ophalen van pakketjes.

Goldennnnnnnnn Gun!

Bij Total Overdose kun je verschillende special moves verdienen. Zo heb je de El Toro, dit verandert Ramiro in een op hol geslagen stier waarmee je tegen iedereen aan kan beuken. Je hebt ook de Golden Gun waarmee je tegenstanders met 1 schot dood hebt, je hebt de Tornado, waarbij je al schietend rondjes draait, je hebt de El Mariachi waarbij je 2 gitaarkoffers krijgt en dan flink kan gaan sprayen, erg gaaf. Je hebt ook nog de El Mysterioso, Sombrero of Death en de leukste: De Piñata. Met de Piñata verschijnt er een lief wezentje waar al je vijanden naartoe lopen en het wezentje behandelen als een lief speeltje en geluidjes gaan maken, alleen doet het wezentje iets wat minder lief is, namelijk BOEM!

Met de actie zit het dus wel erg goed in Total Overdose. Met al de vuurkracht, slowmotion acties(a la Max Payne alleen dan nog gaver) en het net uit de auto springen om dan vervolgens de auto door een muur van mannetjes heen te boren.
Met al die actie kun je punten verdienen en eenmaal je zoveel punten hebt kun je die special moves verdienen en kun je meer Health of Adrenaline verdienen. Het is dan ook aangeraden om zoveel mogelijk mannetjes neer te knallen op de meest explosieve manieren. Als je veel punten hebt kun je na een tijdje ook 2 handguns of sawed-off shotguns gebruiken.

Cartoony!

Met de graphics van Total Overdose zit het ook wel goed. Het is niet overdonderend mooi maar de graphics zijn goed genoeg en doen hun werk netjes. Vooral de vele lichte kleuren zijn erg leuk en laat Total Overdose eruit zien als een soort cartoon. En je hoeft geen high-end pc te hebben om dit spel soepel te laten lopen en dat is ook erg belangrijk. Verwacht dus geen top graphics maar wel graphics die bijdragen aan de sfeer in Total Overdose.

GTA Reloaded?

Zoals ik aan het begin van de review al zei lijkt het spel heel veel op GTA en aan de ene kant is dat ook wel zo. Je leeft in een grote stad waar je elke auto kan jatten, je kunt van punt naar punt rijden voor andere missies en je moet jezelf bewijzen voor de verschillende maffia bazen. Toch heeft dit spel iets wat mij aantrok, iets wat GTA niet had. De actie is veel beter in Total Overdose en de setting trekt mij veel meer. Ook zit er de nodige humor in wat ik vaak bij GTA miste. Ook waren de auto’s in de missies van GTA erg belangrijk en bij Total Overdose is dat veel minder. Nu dienen auto’s bijna alleen maar om snel ff van de ene missie naar de andere te rijden en verder niet. Bij Total Overdose merk je ook dat de nadruk niet op de auto’s ligt want die rijden bijzonder slecht, geen spel dus om voor je rijbewijs te oefenen. Gelukkig is dit niet storend aangezien je toch bijna nooit in een auto zit maar alle missies zo goed als te voet doet.

Al bij al is Total Overdose een erg geslaagd spel in mijn ogen. Met de leuke graphics, de vele humor en de erg vette moves is het erg vermakelijk om dit spel te spelen. Toch merk je wel dat een hoop van GTA is gejat, maar dat maakt helemaal niks uit. Een spel dat ik aanraad aan iedereen die genoten heeft van GTA of gewoon kickt op actie!


 • Auteur: Daan Nijboer | Genre: Shooter/Adventure | Release: 09-10-2005 | Uitgever: SCi Entertainment | Ontwikkelaar: Deadline Games
  Graphics: 7.5 | Geluid: 7.5 | Gameplay: 8.5 | Besturing: 7.0 | Replay: 8.5
  7.8

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box