Toppers uit de game-industrie aan de slag bij NHTV

thumbnail

Na een voorbereidingstijd van anderhalf jaar gaat aanstaande maandag 4 september het eerste studiejaar van start van de opleiding International Game Architecture and Design aan NHTV internationale hogeschool Breda. De opleiding is er in geslaagd een internationaal docententeam met tientallen jaren ervaring in de game-industrie binnen te halen. Zij moeten er de komende jaren in slagen studenten op te leiden tot Visual Artists en Programmers.

Inhoud

Het curriculum van de opleiding Game Architecture and Design is samengesteld in nauwe samenspraak met diverse Nederlandse gamebedrijven en sluit aan bij de curriculumomschrijving van de International Game Developers Association (IGDA). De opleiding bestaat uit twee specialisaties, te weten Visual Art en Programming. De studenten van beide specialisaties krijgen les in Game Design en Game Productie. Daarnaast werken ze samen in de ontwikkelstudio van de opleiding: het “Gamelab”.

Locatie

De opleiding wordt verzorgd in het “Blushuis”, centrum voor creatieve industrie in Breda. In dit gebouw zijn naast de game-opleiding diverse bedrijven op het gebied van reclame, communicatie en software ontwikkeling gehuisvest. Een professionele werkomgeving voor de game opleiding.

Docententeam

De gamedocenten worden bijgestaan door docenten van de opleiding International Media and Entertainment Management op het gebied van verteltheorie, interactiviteit, audio en Engels. Het Gameteam zal volgend jaar verder worden uitgebreid met specialisten uit de game-industrie.

Een overzicht van de gamedocenten

Andrew Paquette (USA) startte zijn carrière als illustrator en stripboektekenaar in 1986, waarbij hij werk maakte voor verschillende uitgevers en publicaties, zoals Time magazine, CBS Records, Bantam Books, Turner Entertainment, Marvel Comics, en DC Comics. Hij werkte als Computer Grafics professional sinds 1993, als game artist voor Epic MegaGames. Sindsdien heeft hij gewerkt aan verschillende games, zoals Full Spectrum Warrior (Art Director), Scooby-Doo, Night of a Hundred Frights (Art Director), and Parasite Eve (Senior Animator). Daarnaast werkte hij als grafisch vormgever aan speciale effecten voor de filmindustrie, waar hij bijdragen leverde aan films als Spider-Man, Daredevil, Smilla’s Sense of Snow, Space Jam. Paquette heeft elke rol vervuld in de grafische kant van game-ontwikkeling: van concept designer tot storyboard artist, modeler, texture artist, animation setup, animation, particle effects, lighting, rendering, art director, en als producer. In zijn vrije tijd schildert hij landschappen, meest recentelijk van het zuidwesten van de Verenigde Staten. Voorbeelden zijn te vinden op zijn website www.paqart.com.

Scott McInnes (UK) was Texture artist, Environment modeler and Concept artist in de game-industrie sinds 2001. Hij is afgestudeerd aan de Glasgow School Of Art in fine art (painting) en werkte daarna verschillende jaren als freelancer voor verschillende film- en theaterproducties in Schotland. Nadat hij in Bournemouth in 2001 een Masters degree in animation haalde, starte hij als Texture artist/ Environment modeler bij Sony Computer Entertainment Europe in Cambridge UK. In de drie jaar dat hij hier werkte ontwikkelde hij artwork voor de PlayStation 2 en de PSP. Gepubliceerde titels waar hij aan meewerkte waren de games ‘Primal’, ‘Ghosthunter’, ‘Medievil’ and ’24 The Game’. In 2004 verhuisde hij naar Coventry UK en werkte als een concept artist/ texture artist bij Full Fat Productions. In 2005 verhuisde hij naar Nederland en was concept/ environment artist voor de Xbox360 game ‘Overlord’ voor Triumph Studios in Delft.
Martin Beresford (UK) doceerde Fine Art en Graphic Design aan de universiteit van Coventry, North Oxfordshire college and Warwickshire college van 1995 tot en met 2006 (van voortgezet onderwijs tot masterniveau). Van 2002 tot en met 2005 doceerde hij modeltekenen aan vormgevers van gamestudio Codemasters. Daarna is hij beeldend kunstenaar, met exposities in London, Warwickshire, Zimbabwe en Nederland.

Rob Verhagen (NL) was in samenwerking met Kim Goossens en Ard Bonewald (Art director en gamedesigner bij PlayLogic in Breda) verantwoordelijk voor de samenstelling van het Visual art gedeelte van de opleiding International Game Architecture and Design. Hij is opgegroeid in Brazilië en studeerde in 1990 aan de Koninklijke Academie voor Kunsten in ’s-Hertogenbosch. Vanaf 1990 is hij beeldend kunstenaar en vormgever. In 2000 – 2001 deed hij een verkorte hbo informatica-opleiding web developer. Hij heeft vanaf 2001 een aantal jaren gewerkt in de ICT sector. Sinds 2002 is hij docent multimedia en creatieve technieken bij de opleiding International Media and Entertainment Management aan NHTV internationale hogeschool Breda.

Jacco Bikker (NL) was verantwoordelijk voor het ontwerp van het ICT-gedeelte van de opleiding International Game Architecture and Design. Hij is ongeveer tien jaar in de game-industrie werkzaam geweest bij Lost Boys, Davilex, Overloaded, Green Dino en Woedend!Games. In de game-industrie heeft hij zich beziggehouden met research op het gebied van realtime 3D graphics, onder andere voor titels als Sterrekind, Amsterdoom en de diverse racers van Davilex. Voor Overloaded schreef hij 3D games voor high-end mobiele telefoons. Bij Woedend!Games was hij 3D engine specialist. Hij is auteur van diverse veelgelezen tutorialreeksen op sites als Flipcode.com, Gamasutra.com en Gamedev.net en nauw betrokken bij research op het gebied van real-time raytracing.

Jason Steel (UK) heeft gewerkt bij Zylom Games B.V. in Eindhoven waar hij werkte als programmeur aan PC-games als Mirror Magic en Delicious, Code Masters Software Company in Engeland (Operation Flashpoint 2 voor XBox en PlayStation 2) en Atomic Planet Entertainment Limited in Engeland (Megaman anniversary collection en TV games).

Stefano Gualeni (It) studeerde architectuur aan de University of Milan en studeerde hier cum laude af. Hij ontwierp en schreef het wereldwijd uitgegeven “Tony Tough and the Night of Roasted Moths”, “Prezzemolo in una Giornata da Incubo”, “Midway Classics 2” en “Midway Classics 3” in de DVD-Game “Dangerous Heaven”. Tot op heden werkt hij aan design en team management van “Tony Tough in a Rake’s Progress”. Als parttime designer heeft hij bovendien een basketball simulatie voor de Italiaanse Basketball League gemaakt.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x