Tijd voor Clive Barker’s Jericho

thumbnail

Precies op tijd voor de engste feestdag van het jaar, maakt Codemasters vandaag bekend dat de langverwachte actie-horror game Clive Barker’s Jericho nu verscheept wordt en vanaf aanstaan vrijdag, 26 oktober in de winkels ligt voor de Xbox 360, PLAYSTATION 3 en Games for Windows.

Clive Barker’s Jericho is een spectaculaire en intense ervaring afkomstig van het zieke brein van horrormeester Clive Barker. Het spel is één grote nachtmerrie, vermengd met de donkerste elementen van Barkers’ creatieve werk en een ambitieus, jarenlang durend verhaal voor volwassen gamers en liefhebbers van horrorfictie.

Clive Barker’s Jericho stuurt gamers naar de stad Al-Khali in het Midden-Oosten, waar het eeuwenoude kwaad weer is opgedoemd; dit veroorzaakt een intense paranormale activiteit die de aandacht heeft getrokken van het leger. Spelers besturen de Jericho squad, een specialistisch aanvalsteam dat in zowel conventionele als paranormale oorlogsvoering bekwaamd is. Spelers vechten zich een weg door de lagen van tijd in een slopende tocht, terwijl ze hun weg vinden richting het hart van het kwaad.

Onderweg worden gamers geconfronteerd met weerzinwekkende legers van helse bewoners, die nu over de stad heersen en dood en verderf zaaien over alles wat zij aanraken. Wanneer de squad gaandeweg de bron van het kwaad benadert, kunnen de spelers steeds minder vertrouwen op traditionele wapens en in plaats daarvan zich moeten concentreren op de gecombineerde paranormaal begaafde talenten van het Jericho team.

Gamers die niet kunnen wachten tot het spel aanstaande vrijdag officieel uit is, kunnen alvast een stukje van deze bovennatuurlijke aanval proeven met de speelbare demo, nu beschikbaar via Xbox LIVE Marketplace, PLAYSTATION Network en de officiële game website www.codemasters.nl/jericho (bij Downloads).

De eerste reviews zijn erg positief en noemen Clive Barker’s Jericho ‘De verrassing van dit najaar” (Gamekings). “Jericho is een groot bloederig festijn voor al je zintuigen dat je als liefhebber van het genre niet kan en mag laten liggen” aldus Gunk. De Metro schrijft “Achter de indrukwekkende beelden gaat ook nog eens een game schuil die de grenzen van first-person-shooters opzoekt”. Volgens OPM bevat de game de meest “Unieke wapens, speciale krachten en de goorste vijanden die we ooit hebben gezien”. Gameparty geeft Jericho een 88: “Schitterende graphics en heerlijke muziek…. Het switchen tussen squadmembers en de minigames brengt wat welkome variatie in de gameplay en voorkomt dat de game “yet another FPS” wordt. Top!”

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx