The Legend of Zelda: Twilight Princess

thumbnail

Tijd voor de Wii

Ruim een maand geleden kreeg ik de mogelijkheid om als één van de schaarse personen in Nederland op de Nintendo Wii te spelen. Eén van de games die ik had gespeeld was The Legend of Zelda: Twilight Princess. Tijdens het spelen van de game wist ik het zeker: deze game moest en zou ik direct kopen bij de launch van de Nintendo Wii. Sommige vrienden van mij hadden de mazzel dat ze de Nintendo Wii afgelopen woensdag al konden ophalen. Ik moest helaas tot vrijdag wachten. Afgelopen vrijdag stond ik al vroeg voor de deur van mijn gameboer. Vijf minuten later stond ik al weer buiten met in mijn tas een Wii en The Legend of Zelda: Twilight Princess. Snel naar huis en gamen!

Hey boertje!

We weten dat onze vriend Link een veeboer is. In Twilight Princess wordt zijn leven weer op zijn kop gezet. Link krijgt namelijk de opdracht om naar Hyrule te gaan om de koning een boodschap af te geven. Wanneer hij de Twilight Realm binnenkomt, wat Hyrule heeft bedekt, verandert hij in een wolf en wordt hij gevangen genomen. Een figuurtje genaamd Midna bevrijd je met haar magie en samen probeer je het land te ontdoen van The Shadows. Wie Midna precies is en wat ze doet, daar moet je zelf maar achterkomen. Het verhaal zou volgens Nintendo zo’n 50 uur speelplezier opleveren. Of de game ook echt het nodige speelplezier opleverde? Lees rustig verder.

Link is dus veranderd in een wolf. Als wolf heb je speciale vaardigheden die Link niet heeft als normaal character. Als wolf heb je namelijk de beschikking over senses waarmee je geesten kunt zien, rupees kan opgraven en geuren volgen. Op je rug rijdt Midna mee om je af en toe te helpen. Met haar hulp kun je bijvoorbeeld over grote gaten springen. Of je nu een wolf bent of gewoon Link, de spelwerelden zijn uitdagend en hebben een goede Zelda-sfeer, wat natuurlijk fantastisch is en altijd blijft. De puzzels komen soms bekend voor, maar er zijn zodanig veel puzzels op te lossen dat dit mij niet heeft kunnen storen. Je bent natuurlijk niet alleen maar puzzels aan het oplossen gedurende het spelen van de game. Er zijn namelijk meer dan genoeg sidequest om je uren zoet te houden. Zo kun je met Link bijvoorbeeld lekker een poosje gaan vissen, wat mij rust gaf om jezelf weer voor te bereiden op een nieuw avontuur. Leuk hierbij is het realtime uitgooien van de hengel. Je gooit met je controller de hengel virtueel uit en trekt hem met een draaiende beweging van de nunchuck weer naar je toe. Het heeft allemaal een zeer intense sfeer en komt gewoon realistisch over.

De besturing zal voor sommige in het begin even lastig zijn met de Wii-controller, maar dit pak je echt zo op. The Legend of Zelda: Twilight Princess maakt goed gebruik van de Wii-remote en Nunchuk. Zwaai bijvoorbeeld met je Remote en Link trekt zijn zwaard en je kunt je lekker gaan uitleven op de tegenstander. Doe daarnaast een draaiaanval door met de Nunchuk te draaien. Hoe verder je vordert in de game, hoe meer special moves je krijgt van de Spirits of Light. Deze geesten helpen de speler tevens om de Dark Shadows te verdrijven. Met deze nieuwe moves blijf je steeds ontwikkelen in het vechtsysteem van Zelda. Het is echt een genot om deze game te spelen. Het is dat mijn vriendin regelmatig de controllers uit mijn handen ritst om zelf te gamen op de Wii, anders had ik echt dag en nacht gespeeld. De besturing van Link als wolf is even simpel als wanneer je gewoon Link bent. Als je weer het normale, welbekende mannetje bent kun je flink zwaaien met je zwaard en als Wolf heb je weer bepaalde dingen die je omgekeerd wel en niet kunt.

Zoals je het zou verwachten

The Legend of Zelda: Twilight Princess ziet er goed uit op de Wii. De graphics zijn net iets beter dan op de Gamecube. De spelwerelden zijn groot en je enemies zien er indrukwekkend uit. Op dit moment heb ik mijn Wii aangesloten op een HDTV met de meegeleverde kabel. Over enkele dagen is de component kabel beschikbaar en dan zullen de graphics net wat strakker eruit zien, zo zal binnenkort ongetwijfeld blijken. De graphics zijn natuurlijk minder in vergelijking met de Xbox 360, maar dat maakt het spelplezier er niet minder om. Vergelijken met de echte volgende generatie is er dan ook met de Wii voorlopig niet echt bij. Het ziet er simpelweg gewoon keurig uit voor een Nintendo game.

Nu kopen!

Ik ben nog niet helemaal klaar met The Legend of Zelda: Twilight Princess. Tot nu toe is de game erg meeslepend geweest, wat vooral te danken is aan het verhaal en de unieke besturing. Ik raad je dan ook zonder twijfel aan om The Legend of Zelda: Twilight Princess te kopen of op je verlanglijstje te zetten voor de Kerstman. Je haalt zeker een topper in huis en het is simpelweg de trekker voor de Nintendo Wii. De ultieme launch game die je mocht verwachten en waar iedereen op heeft gehoopt. Mocht je nog geen Wii hebben en kun je echt niet wachten, dan is de GameCube versie van The Legend of Zelda: Twilight Princess een andere optie, deze komt namelijk rond 15 december aanstaande uit. De game is precies hetzelfde als de Wii versie, al komt de besturing uiteraard uit een ander vaatje. Al met al een game die ongetwijfeld een dikke 9 scoort en zich de beste Wii-game tot dusver mag noemen.


 • Auteur: Glenn Pelupessy | Genre: RPG | Release: 12-12-2006 | Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
  Graphics: 9.0 | Geluid: 9.0 | Gameplay: 9.5 | Besturing: 9.5 | Replay: 9.0
  9.2

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx