The Last Kids on Earth and the Staff of Doom komt in lente 2021 naar consoles en pc

thumbnail

Outright Games, de toonaangevende uitgever van gezinsvriendelijk interactief entertainment, samen met Atomic Cartons (een Thunderbird Entertainment Group company), ontwikkelaar Stage Clear Studios en Cyber Group Studios zijn verheugd om aan te kondigen dat The Last Kids on Earth and the Staff of Doom zal verschijnen in de lente van 2021. Deze gloednieuwe, kindvriendelijke zombie- en monster-actiegame zal beschikbaar zijn voor Nintendo Switch, PlayStation, Xbox en Steam.

“We zijn zeer enthousiast om samen met Max Brallier en onze partners bij Atomic Cartoons te kunnen aankondigen dat we The Last Kids on Earth and the Staff of Doom zullen uitbrengen voor onze fans,” zegt Terry Malham, CEO van Outright Games. “The Last Kids on Earth is een enorm succesvolle boekenreeks die ook een adaptatie kreeg als televisieserie en het verhaal leent zich perfect voor een action-adventure game.”

The Last Kids on Earth speelt zich af in een spookachtige wereld en fans kunnen zich helemaal laten meeslepen in de immense levels vol hordes zombies die je moet zien te verslaan. Je kunt de actie induiken met maximaal 4 spelers in co-op, zowel lokaal als online. Fans kunnen spelen als Jack, Quint, June en Dirk – de legendarische helden uit de serie – op zoek naar de ontbrekende stukken van de immens krachtige Staff of Doom, terwijl ze het opnemen tegen Malondre the Queen of the Slime Monsters, die Rezzoch the Ancient, Destructor of Worlds tracht op te roepen.

Ook de authentieke voicecast van de Netflix-serie keert terug in de game. Zo zullen zowel Nick Wolfhard, Montse Hernandez, Garland Whitt als Charles Demers te horen zijn in The Last Kids on Earth and the Staff of Doom.

“Terwijl de avonturen van Jack, June, Dirk en Quint in de boeken verdergaan, is het inspirerend om te zien dat ze hun rol aannemen in de animatiereeks, speelgoed- en kledinglijn en nu ook in een videogame,” aldus Max Brallier, auteur, bedenker en executive producer van de serie. “Ik ben enthousiast dat ik hieraan heb mogen bijdragen, omringd door een team van getalenteerde partners die helpen om mijn droom voor dit verhaal te laten uitkomen.”

De The Last Kids on Earth-boekenreeks verkocht tot op heden meer dan 5 miljoen exemplaren over de hele wereld en daarvan zijn acht titels uitgegeven door Penguin Young Readers. Het laatste boek in de serie, The Last Kids on Earth and the Skeleton Road, verscheen op 15 september 2020 en was een instant bestseller.  De meest recente nieuwe episodes van de Netflix-animatieserie zijn sinds 16 oktober 2020 beschikbaar.

“Wanneer we een aantal jaar terug voor het eerst een team vormden met Max [Brallier] om de The Last Kids on Earth televisieserie te ontwikkelen, droomden we ervan om ooit de kans te krijgen de franchise tot leven te brengen als videogame,” aldus Matthew Berkowitz, Chief Creative Officer, Atomic Cartoons en Thunderbird Entertainment. “Nu brengen we de The Last Kids-beleving naar een ander niveau met deze game en het is zeer leuk om binnenkort gamers The Last Kids on Earth and the Staff of Doom aan te kunnen bieden.”

IP-rechten voor The Last Kids on Earth werden in 2017 in optie genomen door Thunderbird Entertainment Group, het moederbedrijf van Atomic Cartoons. De geanimeerde Netflix-reeks debuteerde in september 2019 met een speciale 66 minuten durende episode die uiteindelijk een Emmy-award binnensleepte in de categorie “Outstanding Special Class Program.” Het tweede seizoen kwam op de streaming service in april 2020, en samen met seizoen 3 dat er nu aankomt is er ook een interactieve episode in ontwikkeling. Atomic, samen met Cyber Group Studios, heeft ook een speelgoed-en merchandise lijn gebaseerd op de reeks met JAKKS Pacific, en een T-shirt-lijn met Hot Topic.

“We zijn verheugd de samenwerking te kunnen aangaan met Atomic Cartoons en Outright Games in een zeer meeslepende game gebaseerd op The Last Kids on Earth. De combinatie van deze wonderlijke IP en het veelbelovende game design van Outright Games zal een fantastische game afleveren die het The Last Kids on Earth-universum verder zal uitbreiden,” voegen Dominique Bourse COO en Thierry Braille, Vice President, Interactive en Video Game Division of Cyber Group Studios, toe.

The Last Kids on Earth and the Staff of Doom verschijnt in de lente van 2021 voor Nintendo Switch, PlayStation, Xbox en Steam. • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x