The Godfather

thumbnail

Een goed boek, een goede film, een goede game?

The Godfather is een boek van Mario Puzo, dat in ´72 verfilmd werd door Francis Ford Cappola. Zoals de meeste wel zullen weten gaat het verhaal over een paar grote Italiaanse maffiafamilies die nogal wat met elkaar ruzie maken. De meest belangrijke persoon uit een familie werd: “The Godfather” genoemd. Door veel ingewikkelde systemen kon de regering niet op tegen de maffia. Als je niet deed wat je moest doen was je jouw leven niet meer zeker. Op dit moment heeft EA de licenties gekocht is er een gelijknamige game in de maak. In de maffia wereld gaat het om veel geld, moet EA gedacht hebben, dit is wordt namelijk een van de duurste games ooit gemaakt. Of we ook een goede game mogen verwachten lees je hier onder. De maffia wereld is alvast een interessant thema voor een game. Zeker als we met de Corleone familie te maken krijgen.

Het verhaal dat de game kent is niet hetzelfde als het verhaal in de film, dat kennen we ondertussen al. Al zal dit verhaal wel gelijk blijven aan die van de film. De cast van de film komt wel terug maar het hoofdpersonage is iemand anders, jij namelijk. Met een erg uitgebreid systeem kan je jouw eigen personage maken waar je de rest van de game mee speelt. Wel zul je rimpels en grijze haren krijgen aangezien het verhaal zich over een lange periode afspeelt.

Geweld, of juist niet?

De speelwereld lijkt erg levendig te worden, er is dan ook veel te doen: banken overvallen, illegale handeltjes opzetten en meer van dit soort dingen. De stad zal erg realistisch zijn wat betekend dat de politie sneller achter je aankomt dan in bijvoorbeeld GTA. Maar gelukkig is de politie om te kopen. Deze vrijheid gaat verder bij de missies. Je kunt zelf beslissen hoe je de missies aanpakt. Gebruik je geweld, of juist niet? Omdat de auto´s in die tijd niet echt snel waren richt de game zich vooral op de actie te voet. Er zijn gelukkig heel wat binnenlocaties.

Jouw uiteindelijke doel is het worden van The Godfather in de Corleone familie . Daarnaast is het de bedoeling de andere families uit te schakelen en zo de baas te worden van het New York uit de jaren 40. De game zal drie eindes bevatten, maar uiteindelijk wel trouw blijven aan het verhaal uit de film, ik ben alvast benieuwd. De besturing zal goed tot ze recht moeten komen, wat bij games uit dit genre nog wellens een probleem is. Dat betekent dan ook het schieten goed en realistisch moet aanvoelen.

Wannabe of niet?

Voor fans is er goed nieuws: heel wat mensen van de cast hebben namelijk zowel hun gezicht als hun stem aan de game geleend. Verder worden heel wat personages, die geen grote rol speelden in de film, nu verder uitgewerkt wat een erg leuke toevoeging is. Speciaal is wel dat Marlon Brando een van de mensen in de cast een paar maanden na het inspreken is overleden. Voor hem was dit dus zijn laatste project.

Het ziet er dus goed uit voor The Godfather. De game heeft zeker potentie een must-have te worden. Wel moet EA heel wat beloftes nakomen wil het de concurrentie met GTA aangaan. Gelukkig lijkt deze game heel wat nieuwe elementen te bevatten. Erg lang hoeven we niet meer te wachten, de game moet namelijk in het eerste kwartaal van 2006 gaan verschijnen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box