Tetris de bestverkochte mobiele game allertijden

thumbnail

Blue Planet Software, Inc., het bedrijf dat de exclusieve licentierechten beheert voor Tetris, en EA Mobile, een afdeling van Electronic Arts Inc., hebben vandaag tijdens een persconferentie in de studio van EA Montreal bekendgemaakt dat er sinds 2005 meer dan 100 miljoen betaalde exemplaren voor mobiele telefoons zijn gedownload van Tetris. Hiermee is Tetris uitgegroeid tot de grootste game op mobiele platforms. EA Mobile is sinds 2006 de exclusieve uitgever van mobiele Tetris-games en heeft meerdere Tetris-games uitgegeven voor bijna alle mobiele platforms, waaronder de App Store.

“Een mobiele Tetris-game is een tijdloos fenomeen”, zegt Henk Rogers, CEO van Blue Planet Software. “Steeds meer mensen beschikken over mobiele telefoons waarop je Tetris kunt spelen. Mensen willen zelf bepalen wanneer ze gamen; of ze nu wachten bij de tandarts of op de bus. Dankzij revolutionaire mobiele telefoons met touchscreens kunnen we nu compleet nieuwe games aanbieden voor die verloren momenten. Het is fantastisch dat we het succes van Tetris op de Game Boy in 1989 hebben weten te herhalen op mobiele telefoons. Deze game heeft zich bewezen als een tijdloze en ijzersterke klassieker, ongeacht het platform waarop het wordt gespeeld.”

In 25 jaar Tetris-geschiedenis is voor vrijwel elk game-platform een versie uitgebracht. Momenteel zijn mobiele telefoons de snelst groeiende markt.

“Tetris is de grootste franchise in de markt voor mobiele games. De game spreekt doelgroepen van alle leeftijden aan en laat zich perfect vertalen naar elk willekeurig platform”, zegt Adam Sussman, vice-president Worldwide Publishing van EA Mobile. “Dankzij onze samenwerking met Blue Planet Software kunnen we Tetris optimaal aanpassen aan de dynamische markt van mobiele telefoons met behoud van het originele concept. 100 Miljoen betaalde downloads zijn daarvoor duidelijk het bewijs.”

De game Tetris werd in 1984 door de Russische wiskundige Alexey Pajitnov ontwikkeld en is al jaren het schoolvoorbeeld van een origineel en uiterst succesvol game-concept. De eerste mobiele versie van Tetris werd in 2001 uitgebracht en was een samenwerkingsverband tussen Rogers en Takeshi Miyaji van het Japanse G-mode.

“Met de Tetris-bouwstenen hebben we 10 jaar geleden de fundering voor ons bedrijf gelegd”, zegt Miyaji, president van G-mode, de exclusieve distributeur van Tetris in Japan. “Alleen het afgelopen jaar al is onze game Tetris League bijna 100 miljoen keer gespeeld in Japan. De groei van G-Mode en Blue Planet Software gaat hand in hand en we hopen samen Tetris nog bekender en populairder te maken.”

Tetris is het afgelopen jaar niet alleen met deze belangrijke mijlpaal in het nieuws geweest. De game bestaat namelijk 25 jaar en dat wordt gevierd. In juni 2009 werd op de E3 in Los Angeles een verjaardagsfeest gehouden met duizenden gamefans en journalisten. In september 2009 verscheen bovendien een wetenschappelijk artikel in BMC Research Notes, waaruit bleek dat de hersenen van mensen die regelmatig Tetris spelen efficiënter werden en dat delen van het brein die gericht zijn op kritisch denkvermogen en bewegingscoördinatie zich beter ontwikkelden. • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  3 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  8 maanden geleden

  Is ook de beste game die je op je mobiel kunt hebben!

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  8 maanden geleden

  Tetris is altijd leuk,waar je hem ook op speelt.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  8 maanden geleden

  Was wel verwacht.


  Naar boven
  3
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x