Switch heeft beste verkoopweek voor zowel hardware als software

thumbnail

In de week van 22 november zijn in Nederland en de rest van Europa meer Nintendo Switch-consoles en -games verkocht dan in enige andere week sinds de release van de console.

De Nintendo Switch werd uitgebracht in maart 2017 en begint binnenkort aan zijn zesde jaar op de markt. De Nintendo Switch-familie, die momenteel bestaat uit de Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite en Nintendo Switch – OLED-Model – verkocht in de week die begon op 22 november meer hardware dan ooit, waarmee het eerdere record van november 2019 werd verbroken.

De hardware-verkopen werden aangespoord door een tijdelijke bundel bestaande uit een Nintendo Switch-console, een downloadcode voor Mario Kart 8 Deluxe, en een individueel lidmaatschap van drie maanden op Nintendo Switch Online, waarmee vrienden en familie compatibele games samen online kunnen spelen.

Daarnaast werden in november 2021 week na week records gebroken voor de verkoop van Nintendo Switch-software in Europa. In de week van 15 november werden in heel Europa meer Nintendo Switch-games verkocht dan tijdens enige voorgaande week in de geschiedenis van de console, een record dat de week erna nog eens werd overtroffen.

De succesvolste Nintendo Switch-software-lancering in november was die van Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl op 19 november. In het eerste weekend dat deze twee versies van dit nieuwe Pokémon-avontuur werden verkocht, waren ze samen wereldwijd goed voor meer dan zes miljoen verkochte exemplaren. In Nederland werden deze nieuwste Pokémon-avonturen de snelst verkopende Nintendo Switch-titels ooit.

Onlangs verschenen Metroid Dread, Mario Party Superstars, WarioWare: Get It Together!, Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl en Big Brain Academy: Knappe koppen voor de Nintendo Switch. Het aanbod voor de Nintendo Switch omvat zeer diverse games voor alle soorten spelers, inclusief Animal Crossing: New Horizons, Mario Kart 8 Deluxe, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey, Super Smash Bros. Ultimate, Fortnite, Minecraft en MONSTER HUNTER RISE.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box