Supermassive Games ontslaat flink wat personeel

thumbnail

Until Dawn-developer Supermassive Games heeft 90 mensen ontslagen. Het in de UK-gevestigde bedrijf waarschuwde het personeel eerder al dat 150 banen op de tocht stonden, waarvan er nu dus 90 zijn gesaneerd. Via X wordt het nieuws door de developer zelf bevestigd.

Supermassive Games is een Britse game-ontwikkelaar gevestigd in Guildford, Surrey, Engeland. Ze zijn vooral bekend geworden door hun werk aan interactieve drama- en horrorspellen. Een van hun meest opvallende titels is “Until Dawn”, een survival horror-game die werd uitgebracht in 2015 voor de PlayStation 4. Het spel kreeg lof van critici vanwege zijn verhaal, personageontwikkeling en keuze-gebaseerde gameplay.

Een ander opmerkelijk werk van Supermassive Games is “The Dark Pictures Anthology”, een reeks op zichzelf staande horrorspellen die elk een uniek verhaal en een nieuwe cast van personages presenteren. Elk spel in de serie biedt spelers de mogelijkheid om beslissingen te nemen die het verloop van het verhaal beïnvloeden, met verschillende mogelijke uitkomsten en eindes, waardoor het een herhaalbare ervaring wordt.

De studio staat bekend om zijn focus op verhalende elementen, cinematische presentatie en het creëren van meeslepende ervaringen voor spelers. Supermassive Games blijft nieuwe projecten ontwikkelen en heeft een stevige reputatie opgebouwd binnen de game-industrie.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx