Sterrencast Hollywood line-up cutscenes Command & Conquer 3

thumbnail

Electronic Arts (NASDAQ: ERTS) kondigde vandaag aan dat er beroemde sterren hebben meegewerkt aan de high-definition, live actie-videobeelden van de langverwachte game Command & Conquer 3 Tiberium Wars™ (C&C 3). De acteurs zijn bekend van populaire televisieseries als LOST en Battlestar Galactica, topfilms als Star Wars The Empire Strikes Back en The Return of the Jedi (1980, 1983), Top Gun (1986), Starship Troopers (1997) en The Wedding Crashers (2005), en ook een voormalige Miss USA speelt een rol. De ongeëvenaarde, uitgebreide cast bestaat onder anderen uit Tricia Helfer, Josh Holloway, Michael Ironside, Billy Dee Williams, Grace Park, Ivana Bozilovic en Shauntay Hinton!

Uitvoerend producent Mike Verdu legt uit: “Een verhaal vertellen met een mix van live actie en geavanceerde computeranimaties is altijd een van de kenmerken van de Command & Conquer-reeks (C&C) geweest. Ik ben blij dat we de prachtige gamewereld en het boeiende verhaal voor C&C 3 tot leven kunnen wekken met een fantastische cast en geweldige CG-effecten. Ik kan niet wachten tot de gamers het resultaat kunnen bewonderen. Deze zeer getalenteerde acteurs hebben enorm veel inhoud en kwaliteit toegevoegd aan de game-ervaring van C&C 3.”

“Toen ik besefte dat ik geen door de computer gegenereerd personage zou zijn, maar een live actie-rol zou spelen in C&C 3, kon ik niet wachten om te zien wat ze voor me in petto hadden”, zei Tricia Helfer, bekend om haar rol in de sf-televisieserie Battlestar Galactica. “Ik heb onlangs de opnamen voor de game voltooid en ik moet echt zeggen dat het een van de leukste projecten was waaraan ik ooit heb meegewerkt… en mijn kostuum was geweldig.”

“Ik heb sinds Star Wars niet meer zoveel lol gehad!”, aldus de beroemde acteur Billy Dee Williams, op de set van de live actie-opnamen voor C&C 3. “Het verhaal en het universum van de game nemen je volledig in hun greep; ik werd er meteen door gepakt. Mijn personage, GDI Director Redmond Boyle, was intrigerend, omdat hij meer inhoud had dan ik van een videogamepersonage had verwacht. Zijn gladde uiterlijk breekt geleidelijk af wanneer de wereld in een chaos terechtkomt, en uiteindelijk toont hij onder extreme druk zijn ware aard.”

En daar blijft het niet bij! In C&C 3 zitten ook echte journalisten in de rol die ze zo goed spelen: nieuwslezers en verslaggevers op locatie brengen het laatste nieuws over de derde tiberiumoorlog. Deze rollen worden gespeeld door John Huck, nieuwslezer van de FOX-afdeling in Las Vegas, en Shanon Cook, freelance verslaggever voor een grote nieuwsomroep. Deze journalisten putten uit hun dagelijkse werk om de wereld bij te praten over de verschrikkelijke oorlog en de milieurampen in het verhaal van de game.

Daarnaast keert Joe Kucan, de acteur die oorspronkelijk de hoofdrol speelde van de maniakale leider van de Brotherhood of Nod in de C&C-reeks, terug in zijn rol als Kane in C&C 3. Miljoenen fans van C&C waren dolblij om te horen dat Kucan opnieuw zijn opwachting zou maken in de serie toen EA dit nieuws afgelopen zomer onthulde.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx