SPIL GAMES wint Dutch Game Award voor best online game

thumbnail

SPIL GAMES, wereldwijd de grootste speler in online gamesites (volgens comScore Media Metrix), heeft gisteravond de prijs voor het beste online spel gewonnen. Flakboy, dat begin april van dit jaar werd gelanceerd op Spel.nl, viel in een lastige categorie, juist omdat het aanbod in die categorie zo uiteenlopend was. Andere genomineerden waren Youda Marina van Youda Games en 99 Bricks van Eirdbeard Games. De prijs werd in ontvangst genomen door Koen Bekkering, game designer van het spel, en Peter Hofstede, director van de gamestudio van SPIL GAMES.

Peter Hofstede, game director van SPIL GAMES, over Flakboy: “Het spel is bedoeld als knipoog naar alle gewelddadige spellen en gaat over een testdummy, genaamd Flakboy, die gebruikt wordt om een volledig wapenarsenaal op te testen. Het spel is gelanceerd in twee versies, één voor de jongere spelers, en één voor de oudere spelers. In totaal is het spel tot nu toe al ruim 10 miljoen keer gespeeld.”

Het juryrapport luidde: “Best Online Game is een veelomvattende categorie en de inzendingen waren dan ook talrijk en divers. De jury heeft uiteindelijk drie zeer uiteenlopende games genomineerd, die aantonen dat creativiteit vele vormen kent. Gameplay, grafische stijl en doelgroep lopen sterk uiteen bij de genomineerden, maar ze zijn op hun gebied allemaal top in uitvoering en speelbaarheid. De winnaar wist de jury te verrassen met zijn simpele gameplay die uitlokte tot eindeloos proberen en variëren. Deze game wist de meeste boosaardige lachjes te ontlokken tijdens het juryoverleg en is het bewijs dat een simpel concept prima doel kan treffen.”

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Die prijs is in ieder geval verdient


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box