Specificaties van de Xbox 2 lijken bekend te zijn

thumbnail

Als we Gamespy mogen geloven dan zijn de specificaties voor de Xbox 2 bekend. Opvallend zijn de specificaties zeker, een X800 met een 3.0 Ghz processor zijn opmerkelijk hoog, het geheugen valt daarintegen weer een klein beetje tegen met een capaciteit van 256 Mb. De gehele lijst met specificaties ziet er als volgt uit:

CPU: CPU met 3 PowerPC 3.0 Ghz.-cores. Elke core heeft 64kb cache, 32 voor instructies en 32 voor data. Het geheel wordt ondersteund door 1 MB L2-cache.
GPU: van de soort “generatie na X800”, next-gen dus. De GPU heeft nog geen naam gekregen. De core zou aan 500 Mhz. draaien, de kaart zou ook ten volle gebruikmaken van Pixel Shader 3.0.
– RAM: 256 MB. Dit lijkt misschien niet veel, maar onthoud dat dit RAM gebruikmaakt van extreem hoge bandbreedtes en dus veel effectiever werkt dan PC-RAM. Ter vergelijking: de huidige Xbox heeft 64 MB RAM.
– Optische drive: geen Blu-Ray of HD-DVD, maar wel dual-layer DVD-9-discs.
– Memory units: memory cards gaande van 64 MB tot 1024 MB.
– Harde schijf: de harde schijf zal optioneel worden en zit dus niet ingebakken in de Xbox. De grootte van de harde schijf moet nog bepaald worden.
– Camera: de Xbox 2 zal een 1.2 Megapixel USB 2.0-camera aan boord hebben. Deze kan je gebruiken om foto’s te maken van jezelf (om bijvoorbeeld als avatar te gebruiken) of voor video-chat.
– Geluid: de Xbox 2 heeft geen sound chip zoals wij die kennen; decompressie wordt door de hardware afgehandeld terwijl de rest zuiver softwarematig gebeurt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van X3DAudio.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx