Sony wil ‘grootse overname’ doen in media-landschap

thumbnail

Sony zou een gewaagde overname willen doen van Paramount, het bedrijf bekend van merken als Nickelodeon en MTV. Dat laat de New York Times officieel weten. Sony en investeerder Apollo Global Management zouden de overname momenteel overwegen en een bod willen doen. Paramount zelf is ook al bezig met een overname van Skydance Media. Op zich lijkt dit geen gevoelige overname voor Microsoft maar wel duidelijk is dat Paramount+ momenteel bezig is met een Halo TV-serie, waarvan het tweede seizoen onlangs gelanceerd is. Sony zal echter niet de mogelijkheid krijgen om ook Halo-games dan te publiceren. Die rechten liggen namelijk bij Microsoft’s Xbox Game Studio.

Paramount Studios is een van de oudste en meest iconische filmstudio’s in Hollywood. Opgericht in 1912, heeft het een rijke geschiedenis in de filmindustrie. Gelegen in Hollywood, Californië, heeft Paramount Studios een belangrijke rol gespeeld in de productie van talloze klassieke films, zoals “The Godfather”, “Titanic” en “Forrest Gump”.

Naast het produceren van films heeft Paramount Studios ook televisieprogramma’s geproduceerd, waaronder populaire series zoals “Star Trek” en “Cheers”. Het is een van de belangrijkste spelers in de entertainmentindustrie en heeft een uitgebreide bibliotheek van intellectueel eigendom opgebouwd.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2904
  1 maand geleden

  Al deze overnames.Zonder die gezonde concurrentie zal de kwaliteit denk ik nog wat verder omlaag zal gaan.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx