Sony: We doen alleen zeer gerichte overnames

thumbnail

Sony maakte gisteren bekend dat het Housemarque overneemt, de studio bekend van Returnal. Het concern benadrukt echter dat ze niet willekeurige overnames doen, maar men zeer gerichte aankopen zal doen. Via de GQ lezen we dat Hermen Hulst, studio baas bij Sony, zegt dat Sony alleen maar overnames doet van studio’s die ze goed kennen en die een toegevoegde waarde vormen.

We zijn zeer selectief over welke developers we binnen brengen. In 2019 namen we Insomniac Games over bijvoorbeeld. We kijken of de mensen dezelfde waarden hebben en dezelfde creatieve ambities als ons. We werken erg goed met ons team en we zullen zeker ook verder investeren in het helpen en groeien van ons development. We gaan echter geen willekeurige overnames doen. Het zijn echt zeer gerichte aankopen van teams die we goed kennen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  TommyNL
  Lid
  383
  3 jaren geleden

  Sony laat een potentiële overname kandidaat eerst een spel maken met financiële hulp van Sony. Als dat een succes blijkt te zijn gaan ze kijken naar een overname. Ik vind het een perfect strategie. Ik ben ook benieuwd hoeveel studio’s Microsoft open houdt na de Zenimax overname. Iedereen zeurt wel over evolution en Londen studio’s van Sony. Maar de lijst met verkochte og gesloten studio’s van ms is behoorlijk lang.


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx