Sony: PlayStation 5 bereikt langzaam het eind van z’n cycle

thumbnail

Sony heeft bekend gemaakt dat de PlayStation 5 het eind van z’n lifecycle begint te bereiken. De console gaat nu z’n laatste stadium in volgens Naomi Matsuoka, Senior Vice President bij Sony. Via de Bloomberg zegt Naomi dat Sony verwacht dat de verkoopaantallen zullen gaan dalen in de komende tijd.

Als je kijkt naar de toekomst van de PS5 dan zul je zien dat we de latere fase van de lifecycle aan het bereiken zijn. We zullen meer balans gaan zien tussen winst en verkoop. We zullen gaan zien dat de verkoopaantallen van PS5-hardware zullen gaan dalen voor het volgende fiscale jaar.

 

De officiële onthulling van de PlayStation 5 vond plaats op 11 juni 2020, tijdens een online evenement genaamd “The Future of Gaming”. Tijdens dit evenement toonde Sony de console voor het eerst aan het publiek, samen met een reeks aankondigingen van nieuwe games die gepland waren voor de PS5. De console werd gekenmerkt door zijn opvallende witte en zwarte ontwerp, dat een opvallende verschuiving was ten opzichte van eerdere PlayStation-consoles.

De PS5 werd gelanceerd in verschillende regio’s over de hele wereld, met de eerste release op 12 november 2020 in bepaalde landen, gevolgd door een wereldwijde release op 19 november 2020. De lancering van de PS5 werd gekenmerkt door enorme vraag en beperkte beschikbaarheid, waardoor het voor veel consumenten moeilijk was om een ​​exemplaar te bemachtigen vanwege productiebeperkingen en scalpers.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  3 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2756
  2 maanden geleden

  Het is nu al weer een paar jaar later,Maar met die uitbraak voelt het wel alsof deze Playstation console het niet lang heeft gedaan.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 maanden geleden

  Ps5 moeten ze houden net als ps4 dat ze ps4 in 2030 uit gooien en ps5 2035


  Naar boven
  3
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx