Sony legt meer uit over de werking van het PS3 Open Platform

thumbnail

Op de website van PlayStation.com heeft men wat meer openheid weten te geven rondom de werking van het Open Platform principe dat de PlayStation 3 ondersteunt. Zo is de console dus ook geschikt voor andere besturingssystemen waardoor ook open source projecten geproduceerd kunnen worden welke weer gedraaid kunnen worden op het platform. Een voorbeeld hiervan is dus het OpenOffice pakket dat zou werken op de PS3.

Voor het Open Platform systeem heeft men 2 hulpmiddelen weten te produceren. De eerste is de ‘Other OS Installer’, welke bij Sony zelf te krijgen is. De andere mogelijkheid is de ‘Other OS Boot Loader’, die het logischerwijs mogelijk maakt om een Dual Boot configuratie mogelijk te maken. Je kunt bij beide een nieuw besturingssysteem installeren. De installer die Sony levert installeert een boot loader in de boot sector van de PS3 waardoor een alternatief OS geladen kan worden. Het zal hierbij mogelijk zijn om te kiezen tussen het normale PS3 OS en een ander OS (Linux gerelateerd). Zie het als de boot.ini bij Windows.

De installer van Sony zal zich enkel richten op de opstartmanieren van de PS3 en maakt het dus niet simpelweg mogelijk om met een installertje een ander OS te installeren. De boot loader geeft je dus enkel de mogelijkheid om de opstartsector te veranderen en ondersteuning te geven voor het persoonlijk installeren van andere operating systemen. Krijg je problemen met de boot loader, dan ligt het probleem bij de gebruiker zelf.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x