Sony: Game Pass vernietigt waarde voor de hele industrie

thumbnail

Jim Ryan, de CEO en president van Sony Interactive Entertainment, staat kritisch tegenover een Game Pass-bedrijfsmodel dat Microsoft momenteel heeft en waarmee veel games gratis beschikbaar worden gesteld bij de launch wanneer je beschikt over een abonnement.

Uit een Q&A uit 2022 laat de man zich kritisch uit over Microsoft. Tijdens de vraag- en antwoordsessie zei Ryan, toen hem werd gevraagd naar de Game Pass-inspanningen van Microsoft, dat de oorspronkelijke aanpak van Microsoft “helemaal niet werkte”, wat “ertoe leidde dat ze grote overnames deden”.

Ryan voegde eraan toe dat uitgevers in de branche hen hadden verteld dat ze Game Pass als “vernietigende waarde” beschouwden – niet alleen voor individuele game-releases, maar voor de branche als geheel. Hij sprak ook over de nieuwste update van Microsoft over het aantal Game Pass-abonnees. In januari 2022 bedroeg het aantal 25 miljoen. Ryan zei dat hij PlayStation Plus, met bijna 50 miljoen abonnees, een “nuttigere” dienst vindt.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 maanden geleden

  Microsoft koopt gewoon de uitgevers om en probeert de gamers over te halen met allerlei gratis games door flink geld erin te gooien. Ben het met Sony eens dat dit de hele industrie kapot maakt.


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx