Silent Hill HD Collection enkel naar de PS3

thumbnail

Konami Digital Entertainment GmbH maakte tijdens de E3 haar ambitieuze plannen bekend voor de immens populaire Silent Hill reeks. Tijdens dit evenement in LA laat de uitgever vast nieuwe 3D elementen zien van Silent Hill Downpour, terwijl ze ook bekend maakt dat The Silent Hill HD Collection zal worden uitgebracht. Daarbovenop komt er ook een nieuw horroravontuur met de titel Silent Hill: Book of Memories speciaal voor Sony’s nieuwe draagbare PlayStation Vita.

De Silent Hill reeks is zonder twijfel een van de meest fascinerende en onderhoudende series in de geschiedenis van video games. KONAMI is van plan om je wederom het koude zweet te laten uitbreken met het fameuze concept van het met doem beladen stadje. De drie nieuwe titels eren het verleden, het heden en de toekomst van deze franchise. Silent Hill Downpour volgt de veroordeelde misdadiger Murphy Pendleton, die tijdens het beveiligde transport naar de gevangenis een ongeluk krijgt aan de rand van de stad. Ronddwalend in Silent Hill, verkent Pendleton nieuwe nog nooit eerder in de Silent Hill reeks getoonde gebieden, waaronder de verlaten metro tunnels van het stadje.

Silent Hill: Downpour is speelbaar tijdens de E3 op zowel PlayStation®3 als Xbox360® voor de eerste keer en KONAMI zal dan ook een tipje van de sluier optillen wat betreft de zojuist aangekondigde 3D functionaliteiten . Dit is een eerste stap van de reeks in de wereld van de 3D. Deze functie zorgt ervoor dat je echt omringd wordt door de beruchte in mistflarden gehulde straten. KONAMI bevestigt ook dat de platinum-selling rock band KORN een muziektrack heeft geschreven voor de soundtrack van deze game, deze past perfect in de spookachtige muzikale ondersteuning van de eveneens beroemde componist Dan Licht.

KONAMI eert het verleden van de Silent Hill reeks, door de release van de The Silent Hill HD Collection voor PlayStation 3, waarvoor de befaamde Silent Hill 2 en Silent Hill 3 helemaal up to date zijn gemaakt met nieuwe verbeteringen en high-definition graphics. De games zijn volledig onder handen genomen. Zo zijn onder andere de stemmen opnieuw ingesproken en kan je je PlayStation Network Trophies toevoegen. The Silent Hill HD Collection staat gepland voor Q4.

Silent Hill: Book of Memories is de eerste KONAMI titel die is bevestigd voor de aanstaande release van de draagbare PlayStation Vita. Deze titel wordt de allereerste multi player in de Silent Hill reeks. Dit spel bevat een totaal vernieuwd scenario en soundtrack en vormt de missing link tussen bepaalde gebeurtenissen uit het verleden en het heden. Samen met een vriend ben je gestrand in Silent Hill en zal je moeten samenwerken om te kunnen ontsnappen aan het spookstadje en zijn bovennatuurlijke creaturen..

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Zonder 1 en 4 heeft die collectie eigenlijk geen waarde.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  YES YES YES


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx