SEGA Rally introduceert 4 superwagens

thumbnail

SEGA Europe Ltd. en SEGA of America, Inc. hebben vandaag bevestigd dat we in SEGA Rally onder andere een Mitsubishi Concept-X, de recentelijk onthulde McRae Enduro, een RUF Rt 12 en een unieke aangepaste HUMMER H3 zullen terugvinden. SEGA Rally wordt op 28 september 2007 in Europa uitgebracht voor het PLAYSTATION 3 computer entertainment systeem, het Xbox 360 video game and entertainment system van Microsoft, het PSP-systeem (PlayStation Portable) en de pc.

Mitsubishi Concept-X

Deze fantastische conceptwagen voor de volgende generatie van de Lancer Evolution-serie heeft een neus die is geïnspireerd door een straaljager en maakt haar videogamedebuut in SEGA Rally. De productieversie van de Concept-X is voorzien van een 2,0-liter motor met turbocompressor, een versnellingsbak met dubbele koppeling, een verder ontwikkeld systeem voor permanente vierwielaandrijving en een lichte arrosserie die volledig uit aluminium bestaat. Sinds de introductie van de eerste wagen in 1992 zijn de woorden Lancer Evolution synoniem gaan staan voor rallysport, en de Concept-X heeft de weg vrijgemaakt voor de introductie van de Mitsubishi Lancer Evolution X, die begin 2008 wordt verwacht.

McRae Enduro

De McRae Enduro is ontsproten aan het brein van rallykampioen Alister McRae. Het is een nieuw rallywagenconcept dat uitstekende rijdynamiek en moderne turbodieselkracht combineert met de extra tractie van een geavanceerde ophanging en vierwielaandrijving. De robuuste McRae Enduro is bedoeld voor de meest extreme off-roadtoernooien, waaronder de FIA Cross-Country-rallies, Bajaachtige evenementen en de afmattende Dakar-rally. McRae ontmoette de mensen van SEGA Racing Studio voor het eerst toen de ontwikkeling van SEGA Rally nog in haar kinderschoenen stond. De band werd hechter toen de hoofdautovormgever van SEGA Racing Studio, Keith Burden, betrokken raakte bij het ontwerp van McRae Enduro en zijn talent en advies aanbood om het uiterlijk en de vorm van de McRae Enduro te verbeteren. Ook de McRae Enduro maakt haar videogamedebuut in SEGA Rally.

RUF Rt 12

RUF Automobile GmbH is een producent van hoogwaardige voertuigen, die zich specialiseert in de productie en verbetering van bestaande sportwagens, zodat deze voldoen aan de prestatienormen van RUF. De RUF Rt 12, die zowel met vier- als achterwielaandrijving verkrijgbaar is, beschikt over geavanceerde aërodynamica en rijkarakteristieken. Het is één van de snelste en meest gewilde wagens uit SEGA Rally, met een topsnelheid die hoger ligt dan 320 km/u.

HUMMER H3 SUV (aangepast)*

Dit beest vind je in geen enkel ander spel, omdat hij met toestemming van GM is aangepast door de hoofdautovormgever van SEGA Racing Studio: Keith Burden. HUMMER is één van de weinige producenten die een dergelijke aanpassing voor een spel toestaat, en Keith heeft dan ook alles uit de kast gehaald om voor SEGA Rally een echt monster te maken. Keith nam een standaard-HUMMER H3 SUV, verwijderde de achterdeuren, verlaagde de rijhoogte, verhoogde de wielboog een stukje en bracht nog een paar aanpassingen aan om de wielen meer ruimte te geven. Vervolgens voegde Keith wielen en banden toe die waren geïnspireerd door Rally-Raid. De H3 is momenteel het populairste HUMMER-model. Het compacte ontwerp maakt de auto vooral gewild op de Amerikaanse markt.

SEGA Rally voor de PS3, Xbox 360, PSP en pc is op 28 september 2007 verkrijgbaar in heel Europa. SEGA Rally voor de PS3, Xbox 360 en pc wordt ontwikkeld door SEGA Racing Studio. De PSPversie wordt ontwikkeld door Bugbear Entertainment Limited.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box