SEGA en Nintendo bundelen krachten in Mario & Sonic at the Olympic Games

thumbnail

SEGA Corporation en Nintendo Co. Ltd. doen vandaag een historische aankondiging. Twee van de grootste iconen in de entertainmentindustrie, Mario en Sonic, zullen samen schitteren in Mario & Sonic at the Olympic Games. Het spel wordt ontwikkeld voor de Wii en de Nintendo DS. Deze bijzondere overeenkomst markeert de eerste keer dat de twee bekende sterren gezamenlijk in één spel verschijnen.

Het spel wordt uitgegeven door SEGA in Europa en Noord-Amerika, en op de Japanse markt door Nintendo. Mario & Sonic at the Olympic Games zal omstreeks kerst 2007 verkrijgbaar zijn en is een licentie van een wereldwijd partnership met International Sports Multimedia (ISM), de exclusieve interactieve entertainment software licentie van het Internationale Olympisch Comité (IOC).

In Mario & Sonic at the Olympic Games zullen spelers strijden in evenementen die plaatsvinden in omgevingen gebaseerd op de officiële locaties van de Olympische Spelen in Peking 2008. In het spel verschijnen karakters uit de wondere werelden van zowel Mario als Sonic. Spelers kunnen strijden als of tegen een reeks van beroemde personages waaronder Mario, Sonic, Luigi, Knuckles, Yoshi en Tails. Door op innovatieve manieren gebruik te maken van de bedieningssystemen van de Wii en Nintendo DS om een favoriet karakter te manoeuvreren, kunnen spelers racen met Mario en Sonic op de 100 meter sprint, deelnemen aan spannende rally’s, tafeltennissen of de snelste proberen te zijn in een zwemwedstrijd. Alles met de doelstelling om te strijden voor die felbegeerde gouden medaille.

“We zijn bijzonder enthousiast om samen te werken met Nintendo en ISM aan deze unieke titel,” zegt Hisao Oguchi, President en Chief Operating Officer, SEGA Corporation. “Voor de eerste keer, zullen twee van ‘s wereld grootste spelkarakters bij elkaar komen om te strijden in ’s werelds grootste sportevenement.”

“Mario en Sonic zijn gerespecteerde rivalen sinds de begindagen van de videospellen,” zegt Shigeru Miyamoto, Senior Managing Director en General Manager, Entertainment Analysis en Development Division, Nintendo Co, Ltd. “Al geruime tijd werd er gediscussieerd over de mogelijkheid om ze op een dag tegen elkaar te laten strijden. Nu hebben ze via de Olympische Spelen de perfecte kans gekregen. Misschien dat we er nu eindelijk achterkomen wie er sneller is, Mario of Sonic?”

“De Olympische Spelen vertegenwoordigen de ware aard van competitie en passie,” zegt Raymond Goldsmith, Chairman en Chief Executive Officer van ISM. “Door zeer competitieve en leuke karakters als Mario en Sonic in een Olympische omgeving te plaatsen, kunnen we de sporten van de Olympische Spelen tonen op een nieuwe en aansprekende manier aan alle generaties.”

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx