Rockband Aerosmith rocks this way op Guitar Hero: Aerosmith

thumbnail

Vingers op de fretten, versterker op vol vermogen en rock this way met Guitar Hero: Aerosmith van Activision, Inc. Dit is de eerste game die is gebaseerd op de legendarische muziek van de beste rock-‘n-rollband van Amerika, die bestaat uit Steven Tyler, Joe Perry, Brad Whitford, Tom Hamilton en Joey Kramer. Speel als Perry (gitaar), Whitford (gitaar) en Hamilton (basgitaar) naast zanger Tyler en drummer Kramer tijdens spetterende optredens. Beleef op unieke wijze de hele muziekgeschiedenis van Aerosmith, vanaf hun eerste optreden tot hun kroning als rockhelden met een Grammy. De nieuwste game uit de best verkopende videogameserie van 2007 ligt naar verwachting in juni in de winkels.

Om deze historische en nooit eerder vertoonde samenwerking extra luister bij te zetten, kunnen fans van Guitar Hero III: Legends of Rock het nummer ‘Dream On’ gratis downloaden. Het nummer is gratis beschikbaar van 16 tot en met 18 februari en is te downloaden via Xbox LIVE Marketplace voor het Xbox 360 videogame- en entertainmentsysteem van Microsoft en via PLAYSTATION Store voor het PLAYSTATION 3 computer entertainment systeem.

Het is een grote eer dat er een game wordt gebaseerd op Aerosmith en het is een geweldige ervaring”, aldus Joe Perry. “We hebben veel mogen bijdragen aan de game zodat fans lekker met onze muziek aan de slag kunnen, ons werk leren kennen en meer te weten komen over het verleden van de band.”

Steven Tyler zegt: “Activision heeft ons uitgekozen voor deze nieuwe game omdat we door de jaren heen zo veel verschillende soorten nummers hebben geschreven, zoals ‘Don’t want to miss a thing’ (nummer 1-hit), het rockende ‘Sweet emotion’, het ondeugende ‘Love in an elevator’ en de klassieke ballad ‘Dream on’. Songwriting is een lastige klus die eigenlijk nooit af is.”

Perry voegt toe: “Bovendien is het heel gaaf om de muziekindustrie een nieuwe impuls te geven via dit pionierswerk op het gebied van videogames. Het is heel goed voor de muziekindustrie, omdat platenmaatschappijen alle veranderingen niet bij kunnen houden. Fans willen muziek op nieuwe manieren beleven en misschien zitten er een paar tussen die deze game gaan spelen, een echte gitaar kopen en een nieuwe band oprichten. Deze nieuwe benadering van muziek staat nu nog in de kinderschoenen, maar zal in de toekomst steeds vaker voorkomen. Het is een gigantische omslag voor de muziekindustrie.”

Het is een geweldige eer dat Aerosmith hun medewerking heeft verleend aan Guitar Hero.
We combineren een van de best verkopende bands ter wereld met een van de grootste videogamemerken, waardoor onze klanten op een nieuwe en unieke, interactieve manier met muziek bezig kunnen zijn,” aldus Dusty Welch, hoofd Publishing van Activision/RedOctane. Dankzij deze samenwerking bereikt Aerosmith (een band die wereldwijd meer dan 150 miljoen albums heeft verkocht) via een belangrijk en innovatief platform hun trouwe fans en een nieuw publiek.”

Guitar Hero: Aerosmith verplaatst deze rocklegendes naar het interactieve domein voor de ultieme game. Fans kunnen uit hun dak gaan op alle grote hits van Aerosmith, maar kunnen ook genieten van nummers van andere grote artiesten, met wie Aerosmith ooit heeft gespeeld of door wie ze werden geïnspireerd. Plekken die een belangrijke rol speelden in de succesvolle carrière van Aerosmith, roepen sweet emotions op en leggen de essentie vast van Aerosmiths weg naar de rocktop.

Guitar Hero: Aerosmith wordt ontwikkeld door Neversoft Entertainment voor het Xbox 360® videogame- en entertainmentsysteem van Microsoft en het PLAYSTATION 3 computer entertainment systeem. De versie voor de Wii wordt ontwikkeld door Vicarious Visions. Budcat is bezig met de versie voor het PlayStation 2 computer entertainment systeem. De game heeft nog geen PEGI-leeftijdsbeoordeling.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box