Resonance of Fate

thumbnail

Originaliteit is een struikelblok in veel gebieden van de media. Keer op keer krijgen we te maken met oude concepten die helemaal moeten worden uitgemolken, voordat er wat nieuws voor wordt verzonnen. Het blijft tegenwoordig ook gewoon erg lastig om origineel te zijn. Er zijn zoveel films en tv-series gemaakt, boeken geschreven of games ontwikkeld, dat een enorm scala aan ideeën al is uitgeprobeerd. Toch zie je dat er af en toe weer iets nieuws op de markt wordt gebracht. Dit is een goede zaak, want dat betekend dat we telkens hogere verwachtingen van producten mogen hebben, zodat de makers altijd hun best moeten blijven doen om hun product interessant te houden. Wat dat betreft hebben we aan Japan een goed land. De ontwikkelingen in technologie die zij meemaken zorgen er voor dat we van hun kant vaak de meest absurde ideeën voorgeschoteld krijgen. Dit is ook terug te zien in de games die daar uitkomen en soms enorme successen kunnen bereiken bij ons in het westen. Japanse ontwikkelaar Tri-Ace, bekend van de Star Ocean serie lijkt met een origineel project bezig te zijn, genaamd: ‘Resonance of Fate’.

Wubbo Ockels heeft gefaald

Het spel speelt zich af op een toekomstige aarde. De waarschuwingen van Al Gore hebben blijkbaar niet geholpen, want de planeet is gehuld in een wolk van giftige gassen. Hierdoor komt het leven van de mens in gevaar en is men genoodzaakt om een luchtzuiverende machine te gaan bouwen. Hieromheen is zich de stad Bazel gaan vormen waarin de laatste afgevaardigden van de mens kunnen overleven. Ze zijn echter wel vergeten om met een klein feitje rekening te houden. Machines kunnen het namelijk ook begeven. Het kan dan ook niet anders dat deze vervelende situatie zich voordoet aan het begin van Resonance of Fate. Vanaf dat moment zullen er rare dingen gebeuren in Bazel. Voor hoofdpersonage Zephyr lijkt het dus geen luizenleventje in een Utopia te gaan worden. Vergelijkbare scenario’s zijn ons natuurlijk al vaker voorgeschoteld en dit zal dan ook niet het bijzondere aspect zijn van de game.

De gameplay is daarentegen wel vernieuwend. Resonance of Fate zal in eerste instantie een RPG worden. Zo zul je gedurende het spel je personages naar hogere levels moeten trainen, kleine missies kunnen doorlopen om het verhaal beter te leren kennen en je wapens kunnen upgraden. Verwacht echter geen vlijmscherpe samurai zwaarden tegen te komen. Nee, in Resonance of Fate blijft alles modern, dus wordt er in plaats daarvan gebruik gemaakt van dodelijke vuurwapens.

Spectaculaire acrobatiek

Dit zal enkele bijzondere mogelijkheden met zich mee brengen. Het spel zal gebruik maken van een turn-based systeem. Elke beurt wordt er onderaan het scherm een tijdsbalk weergegeven die je mogelijke acties bepaald. Je kunt er vervolgens voor kiezen om de personages te verplaatsen door de spelwereld, maar daarnaast zal het ook mogelijk zijn om je geweren finaal leeg te schieten op de vijanden. Je bestuurt de aanvallen van je personage dus in real-time. Daarnaast zul je ook de beschikking hebben over enkele spectaculairdere aanvallen. Door een te doorlopen pad te selecteren kun je je personage een grote hoeveelheid kogels op tegenstanders af laten vuren, terwijl deze allemaal acrobatische moves aan het uitvoeren is. Wanneer je het ook nog eens voor elkaar krijgt om jou pad te laten kruizen met één van de andere personages uit jou groep, dan zul je de zogenaamde Resonance Attack starten. Hierbij zullen de beide personages samen een combo uitvoeren die nog meer schade veroorzaakt. Dit alles gaat er zo flitsend en spectaculair mogelijk uitzien. Het is dan ook noodzakelijk dat het totaalplaatje van Resonance of Fate een goede indruk gaat achterlaten. Tot op heden zijn er enkele indrukwekkende beelden van het spel vrijgegeven. De actie ziet er behoorlijk strak uit en doet verlangen naar meer. De grafische stijl oogt heel donker en past daardoor perfect bij het thema.

Werkelijke oordelen kunnen natuurlijk pas gevormd worden nadat de game is uitgekomen, maar Resonance of Fate ziet er uit als een veelbelovend project. De wijze waarop je kunt gaan aanvallen terwijl je aan de beurt bent heb ik nog niet vaak gezien. Als dit dan ook goed wordt uitgewerkt zou het wel eens hét verkooppunt van het spel kunnen gaan worden. Het verhaal, hoewel niet geheel origineel, klinkt als een waterdicht succes en dat is vooral belangrijk bij een RPG. Als het Tri-Ace gaat lukken om de huidige beeldkwaliteit door te zetten naar het uiteindelijke product, dan denk ik dat we voor 2010 weer een topper aan het lijstje toe kunnen voegen. Een bijzondere game lijkt het zeker te gaan worden. Resonance of Fate zal volgend jaar uitkomen op zowel Xbox 360 als PS3.


Auteur: Robin Kooistra | Genre: RPG | Release: 24-03-2010 | Uitgever: SEGA | Ontwikkelaar: Tri-Ace
Graphics: 7.5 | Geluid: 8.7 | Gameplay: 8.2 | Besturing: 8.0 | Replay: 7.6
8.4
+ Spectaculair gevechtssysteem
+ Customizing zie je ook in cutscenes
+
- Van begin tot eind hoge moeilijkheidsgraad
- Niet heel bijzonder verhaal
-

guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven