Rein: engine maken voor de Wii niet aan ons besteed

thumbnail

Epic’s Mark Rein heeft duidelijk gemaakt dat Epic geen interesse heeft in het maken van een speciale engine voor de Nintendo Wii. Momenteel boekt het concern veel succes met de Unreal Engine 3 voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3, maar een Wii-engine is niet nodig volgens het concern. “Ik denk niet dat het veel geld op zou kunnen leveren als we engines zouden ontwikkelen voor de Nintendo Wii. We baseren ons enkel op de high-end, next-generation visualiteit. We proberen om machines zoveel mogelijk hun kracht te laten benutten. Om nu weer een stukje terug in de tijd te gaan en het met minder resources te doen op de Wii is niet aan ons besteed.”, aldus Rein.

“De meeste dollars worden toch verdient op de Xbox 360 en de PlayStation 3 zit er ook aan te komen. Engines voor de Wii zouden niet door veel 3rd pary developers gebruikt gaan worden. Veel games die de Wii tot dusver naar diens limits hebben geduwd zijn er tot dusver nog niet. Manhunt 2 en het veelbelovende Super Mario Galaxy beloven echter grafische toppers te worden. De eerstgenoemde bijvoorbeeld werd in de eerste reviews al geroemd om diens hoogstaande graphics op de Wii. Het spel komt binnenkort in Europa uit.

Het gehele interview met Mark Rein kun je nalezen via de website van Computerandvideogames.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box