Recordaantal klanten bij uitverkoop Steam

thumbnail

Valve, de maker van het platform voor digitale distributie en multiplayergames Steam, heeft genoeg reden voor een feestje deze week. Tijdens het hoogtepunt van hun Autumn Sale was een recordaantal van zes miljoen gebruikers tegelijkertijd op de service ingelogd.

Zoals ieder pc-gamer die van digitale distributie houdt wel weet, biedt Steam tijdens de wekelijkse weekendsale en de kleinere ‘flashsales’ die ze regelmatig houden altijd met korting games aan. De Autumn Sale is echter van een geheel andere orde, aangezien tijdens die actie altijd een enorme hoeveelheid topgames in verschillende genres voor bodemprijzen wordt aangeboden. Klanten krijgen op veel van de allernieuwste releases maar liefst 50-75% korting.

Het is nauwelijks een verrassing dat Valve een record van zes miljoen tegelijkertijd ingelogde bezoekers op Steam noteerde, aangezien gamers overal ter wereld altijd jagen op de beste deals voor games die ze graag willen spelen. Dit aantal verpletterde het laatste record, dat Steam vorig jaar wist te behalen. Toen waren net iets meer dan vijf miljoen gebruikers tegelijkertijd ingelogd.

Dankzij de combinatie van goede aanbiedingen, een onophoudelijk groeiend aanbod van zowel de allergrootste games als indie-titels en een verbeterde gebruikerservaring, is het Steam gelukt om meer dan vijftig miljoen geregistreerde gebruikers aan te trekken. Tien miljoen daarvan hebben zich aangemeld in 2012. Dit betekent dat Steam de markt van de digitale distributie, ondanks de groeiende concurrentie van andere providers als EA’s Origin, nog steeds volledig beheerst.

Maar Valve rust niet op zijn lauweren, want het bedrijf heeft grootse plannen voor de toekomst van Steam. Momenteel is het bedrijf bezig met een groot project om een versie van Steam te ontwikkelen die geschikt is voor Linux. Valve heeft meer ICT vacatures gecreëerd en aan vrijwilligers uit de community gevraagd hen te helpen het systeem te bèta-testen. Van de zestigduizend gebruikers die zich hebben aangemeld, nemen er 5000 deel aan het testproces.

Daarnaast heeft Valve plannen om een aantal grote verbeteringen aan te brengen in de Steam Greenlight service. Op dit moment kunnen ontwikkelaars via de service direct hun ideeën aan de gamercommunity voorleggen en om hun stem vragen. De concepten met de meeste stemmen krijgen automatisch de aandacht van Valve, die vervolgens helpt om het gameconcept te verwezenlijken.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in.
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Anoniem

Ik heb niets gekocht.

Anoniem

Als ze denken dat dit goed was, dan moeten ze dadelijk kijken naar de eindejaars-sales. Daar gaat echt bijna alles voor cheap, net zoals die Humble THQ bundle nu.


Naar boven
2
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x