PS3-prijsverlaging en matige verkoop TV’s zorgen voor verlies Sony

thumbnail

Sony heeft in de eindejaarsperiode van 2011 verlies geleden. In het derde fiscale kwartaal van het vorige jaar werd een verlies geleden van 1.58 miljard Euro. De verwachtingen voor het resultaat zijn daardoor verder naar beneden gesteld. De slechte resultaten zijn volgens Sony te wijten aan de verkoop van aandelen in de joint-venture S-LCD en de overname van Sony Ericsson. De TV-sector deed het tegenvallend. Zo werden er 1.9 miljoen TV’s minder verkocht dan het jaar ervoor. Ook werden er minder PC’s en camera’s verkocht. Wel werden er meer PS3’s verkocht, al moest men flink inleveren door de prijsdaling van de console. De verkoop steeg weliswaar van 6.3 naar 6.5 miljoen units. Sony verwacht echter in deze periode minder units te zullen verkopen van de PS3. De PS2 heeft zijn beste tijd wel gehad, de console verkocht zichzelf namelijk nog slechts 900.000 keer.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  7 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  Ik denk dat bijde partijen op dit moment de weg kwijt zijn op het gebied van consoles. Het is jammer dat ze de harcore gamers een beetje vergeten en de casual gamers naar voren trekken met al die bewegings gevoelige gadgets. Ik denk zelfs dat Microsoft er nog het meest in doorslaat. Op het gebied van kwaliteit is Sony beter met de hardware en Microsoft beter met de software en online mogelijkheden. Ik hoop dat bijde partijen dit jaar laten zien dat ze er nog steeds zijn voor ons hardcore gamers.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  Inderdaad Ice-T, Sony loopt altijd voor op gebied van nieuwe technieken. Volgende Xbox console zal vast ook wel Blu-Ray bevatten. Gast hierboven is een Fanboy, want heeft het altijd over die poll, wat voor hem alles beslissend is en heeft nooit een goed woord over Sony. Waarschijnlijk is gast een jonge gamer en heeft niets van de oude generatie consoles meegekregen. Door Sony hebben we de hedendaagse consoles. De Xbox is inderdaad niet veel anders dan een aangepaste PC. Als je beetje handig bent kun je de 360 games ook gewoon downloaden vanaf je PC en die op je 360… Lees verder »

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  Ik had nog nooit van die Other OS functie gehoord, net als de meeste mensen hier, maar toen ??nmaal bekend werd gemaakt dat Sony het eruit heeft gehaald en een aantal mensen het hier niet mee eens waren, ja toen volgden alle anti-sony mensen ineens ook. Ik durf te wedden dat de meesten hier niet eens van die other os feature afwisten, laat staan gebruikt hebben.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  Ehm, xbox had al eerder een price drop gekregen. Ps3 verkoopt nog steeds goed en de verwachting voor kwartaal 4 is dat ze er 14 miljoen zullen verkopen. Ik snap ook niet hoe mensen in hun hoofd kunnen halen dat het slecht met playstation gaat, de verkopen zijn goed, de totaal aantallen zijn gelijk aan de xbox, ze hebben net zoveel verkocht. En gast, over vertrouwen in bedrijven opzeggen, ok, sony heeft het met het hackersincident verkloot, other os eruit gehaald boeit me niet. Maar als ik ergens geen vertrouwen in heb is het MS nadat mijn xbox weeeer kapot… Lees verder »

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  Denk trouwens ook dat die laatste zin PS2 moet zijn ;).

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  Gamen is nu gewoon XBOX (verkochten 8,2 miljoen in dezelfde periode en dat zonder pricedrop) en Nintendo. PlayStation gaat langzaam dood en dat zien we al aan de Vita verkopen. Een opiniestuk op Digital Downloaded vandaag beredeneert ook dat het PlayStation merk gewoon gedropt moet worden want het is ook verre van populair meer (zie ook de poll hier). Bovendien zijn praktisch allerlei producten van hun diverse takken bij de concurrenten gewoon beter. Ik zal Sony ook eerlijk gezegd niet missen als ze eronderdoor gaan. Hun povere streken de afgelopen jaren hebben al menig het vertrouwen in het bedrijf doen… Lees verder »


  Naar boven
  7
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx