Press: Nintendo legt het enquetekanaal uit

thumbnail

Een splinternieuw kanaal ziet vandaag het licht in het Wii-menu. Met dit kanaal zul je op een snelle, eenvoudige en erg leuke manier antwoord kunnen geven op een grote hoeveelheid vragen. In dit enquêtekanaal kun je jouw mening vergelijken met die van je vrienden, familieleden en mensen van over de hele wereld. Dankzij een regelmatig bijgewerkte voorraad vragen, zul je zien dat dit niet alleen een erg leuke manier is om de verschillen binnen jouw gezin te ontdekken, maar ook die tussen de verschillende landen!

“Als je je ooit hebt afgevraagd of er veel mensen zijn die er dezelfde meningen, voorkeuren, sympathieën en antipathieën op na houden, dan is het enquêtekanaal een snelle en gemakkelijke manier om die nieuwsgierigheid te bevredigen,” aldus Laurent Fischer, Marketing Director voor Nintendo of Europe. “Of je nu in buitenaardse wezens gelooft of jezelf afvraagt wat je zou doen als je 1 miljoen Euro zou winnen, dit eigenzinnige, maar verslavende kanaal laat je weten wat andere mensen hierover denken en het zal dan ook voor heel wat interessante discussies zorgen met je familie en vrienden!”

U stemt toch ook?

In deze nieuwste toevoeging aan het Wii-menu worden algemene enquêtevragen gepresenteerd die de spelers kunnen beantwoorden. Er zullen altijd drie algemene vragen aanwezig zijn. Na een week zullen deze afgesloten worden en wordt het kanaal bijgewerkt met nieuwe vragen. Wanneer een speler het enquêtekanaal betreedt, zal hij verwelkomd worden door de vragen van dat moment, die hij kan beantwoorden door op de antwoorden van zijn keuze te klikken. Binnen enkele uren nadat de enquête is beëindigd, zullen de resultaten bekend gemaakt worden en deze zullen per individuele regio van het betreffende land worden weergegeven. Voor elke vraag zullen de stemverhoudingen in het kanaal te zien zijn, waarbij de verschillende stemmen weergegeven zullen worden door middel van honderden Mii-personages.

De laatste twaalf enquêtes waaraan een speler heeft meegedaan worden in een archief opgeslagen, zodat ze later nog eens bekeken kunnen worden. Elke keer als er een enquête waaraan de speler heeft meegedaan wordt beëindigd, zal deze aan het archief worden toegevoegd en zal de oudste enquête in het archief worden verwijderd.

Behalve stemmen, kunnen de gebruikers ook de uitkomst van de enquête voorspellen. Elke correcte voorspelling zal toegevoegd worden aan het gebruikersprofiel van de speler en dit zal gebruikt worden om uit te rekenen hoe goed hij op de hoogte is van de algemene publieke opinie. Deze resultaten worden weergegeven in het ‘mensenkennis’-gedeelte.

Plezier voor het hele gezin

Gebruikers van een Wii-systeem kunnen in totaal zes verschillende spelers kunnen registreren met behulp van het Mii-personagekanaal. Dit betekent dat elk gezinslid zijn mening kan geven in een enquête. Het enquêtekanaal legt alle resultaten van de verschillende spelers vast, waardoor ze deze kunnen vergelijken met die van de andere gezinsleden. Hierbij wordt gekeken naar hun stemgedrag en mensenkennis. Hierdoor is het mogelijk om te zien wie er bijvoorbeeld het vaakst gelijk had of wie er het vaakst achter elkaar gelijk had.

Wereldwijde enquêtes

Naast de drie verschillende, algemene enquêtevragen die iedere week worden gesteld, zal het enquêtekanaal ook wereldwijde enquêtevragen bevatten. Deze zullen twee keer per maand ingesteld worden en zullen gedurende ongeveer twee weken beantwoord kunnen worden. Ook hiervan zullen de resultaten binnen enkele uren na beëindiging van de enquête verschijnen.
Mii-personages zullen het wereldwijde stemgedrag illustreren en de individuele resultaten per land zullen door middel van een balk worden weergegeven. Spelers kunnen deze resultaten per stempercentage, land of voorspellingsnauwkeurigheid laten sorteren.

Jouw stem telt

Een extra optie in dit kanaal is de mogelijkheid om een zogenaamd “enquêtevoorstel” te doen, waarmee spelers een onderwerp kunnen aandragen waarover zij graag een keer de mening van iedereen zouden willen weten. Elke speler mag per dag één suggestie aandragen en de beste suggesties worden wellicht door Nintendo in een vraag voor het enquêtekanaal omgezet.

Het enquêtekanaal is de nieuwste toevoeging aan het Wii-menu en kan gratis in het Wii-winkelkanaal gedownload worden. Het Wii-menu is het beginpunt voor alle functies van het Wii-systeem en het vormt een toegangspoort tot een grote verscheidenheid aan entertainmentmogelijkheden. Verbonden met een televisie, zorgt het Wii-menu voor een eenvoudige interface waarmee Wii-bezitters spellen kunnen uitkiezen die ze willen spelen, nieuwsberichten en weersvoorspellingen kunnen ontvangen, foto’s kunnen bekijken en versturen, en zelfs Mii-personages van zichzelf kunnen creëren die ze in echte spellen kunnen gebruiken. Andere functies zorgen ervoor dat Wii-bezitters klassieke spellen kunnen downloaden naar de Virtual Console van de Wii.

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box