Een game met ballen
Party-games doen het vaak goed bij het grote publiek. Iedereen houdt er wel van met een potje bier en vrienden of met het (jongere) gezien. Het is de controller oppakken en gaan, zo ook met deze nieuwe game van Mindscape, te weten ‘Pool Party’. Wij gingen rond de release direct aan de gang met het spel en velden een oordeel…
Pool Party is een game voor één tot vier spelers waarin je aan de gang gaat met ballen. Je kunt zowel met spelers op de bank aan de gang, helaas enkel lokaal, maar ook met bots die als makkelijk of moeilijk ingesteld kunnen worden. De gameplay is simpel; Je kunt rollen, richten en de bal schieten. Het aannemen van een bal gaat redelijk automatisch, zolang je maar op tijd richt en schiet, waarmee je de bal kort even in je bezit kunt houden. Het vergt echter snelle reactie om de bal in de juiste richting te krijgen. Daarnaast kun je ook nog tegenstanders kicken. Dat is in feite de algehele uitleg van de gameplay.
Veel van hetzelfde met weinig diepgang
De gameplay is in de basis redelijk hetzelfde, maar het komt vooral neer op de game modi. Zo kun je voetballen, waarbij je 2 goals hebt en 2 vs. 2 kunt spelen bijvoorbeeld. Het mogen duidelijk zijn; De bal moet de goal in geschoten worden. Het is deels een kwestie van geluk hebben, deels een kwestie van de bal de juiste richting in schieten. Verder heb je Poolen, waarbij ballen van jouw kleur in de pockets van anderen moet schieten. Daarnaast is er nog Tennis, waarbij je de bal van de ene naar de andere kant moet schieten, en waarbij Pinball-achtige objecten je kunnen helpen of juist in de weg kunnen staan. Verder is er ook nog de Sumo-mode, waarin je elkaar uit het veld moet beuken en zijn er de standaard modi, waarin je simpelweg tegenstanders in pockets moet beuken of elkaar een curse moet geven. Het spel kent daarnaast een toernooi-mode waarin je diverse speelwijzen kunt combineren om jezelf te kronen tot kampioen. Persoonlijk vond ik het voetballen, tennissen en het beuken in sumo het leukste, al heeft elk spelletje wel z’n charme en eenzijdigheid. Bekijk onze gameplay van het spel op ons YouTube-kanaal.
Wat opvalt is dat de game eigenlijk steeds wel weer op hetzelfde neerkomt. De game modi zijn weliswaar zeer karig, maar de variatie zit ‘m vooral in de type games die aanwezig zijn. In de ene game is beuken belangrijk en in de andere game is het schieten van de bal van belang. Een echte skillset komt er niet bij kijken, maar de game is misschien net te chaotisch en lastig onder de knie te krijgen voor echte kleintjes. Echter is de game goed geschikt voor jong en oud, al baart oefening wel kunst. Echter kent het spel naast de standaard speelmode en toernooi-mode te weinig content. Je hebt na ‘n uurtje dan ook het spel wel al redelijk gezien, waarna je eigenlijk vooral de verschillende spellen verder aan het ontdekken bent. Daarnaast kent het spel geen campaign mode of bepaalde missies, waardoor alles dus zeer arcade blijft.
Pool Party biedt leuke party-gameplay die op zich prima te behappen valt en lekker speelbaar is. Echter is alles erg chaotisch, komt het soms veelal neer op geluk en zijn het kortje potjes die je veelal ervaart. De constante tutorial voor elk potje spelen is soms wat irritant, net als de soundtrack die constant hetzelfde is. Grafisch oogt het spel kleurrijk en redelijk strak. De customize opties van de characters zijn daarnaast vrij beperkt en voegen weinig extra waarde toe. Pool Party is dan ook voor twee tientjes net het geld waard, maar brengt ook zeker niet meer waar voor z’n geld. Het spel is leuk voor ‘n half uurtje hier en ‘n half uurtje daar, en zal daarna veelal weer ‘n tijdje onder het stof verdwijnen. Pool Party is dan ook niet veel meer dan een middelmatige party-game voor de familie.