Pokemon viert 25 jarig jubileum met groots muziekprogramma

thumbnail

The Pokémon Company International lanceert vandaag officieel de viering van het historische 25-jarig jubileum van Pokémon. Als iconisch merk van videospellen en andere entertainmentproducten is Pokémon wereldwijd geliefd bij miljoenen fans van alle leeftijden. Al sinds de lancering in 1996 brengt het mensen bij elkaar. In 2021 zet Pokémon deze traditie voort in verbinding met een andere universele kracht: muziek. In samenwerking met Universal Music Group (UMG) – wereldleider op het gebied van muziekentertainment – is er een programma met tal van sterren en met popicoon Kate Perry als headliner opgesteld ter viering van 25 jaar Pokémon. Daarnaast worden de fans getrakteerd op vele activaties in de gehele portfolio van het merk: videogames, mobiele apps, animaties, merchandise en nog veel meer. De kick-off van de viering bestaat uit een live-actionvideo waarin op bijzondere wijze hoogtepunten uit het 25-jarig bestaan van het merk getoond worden en waarin een reis door de vele regio’s van de Pokémon-wereld gemaakt wordt. Fans kunnen de video vanaf vandaag bekijken via het officiële YouTube-kanaal van Pokémon: https://youtu.be/l_ZHajviuAY.

Wereldwijd muziekfeest: P25 Music
Bij elk feest hoort een geweldige playlist. Voor de viering van het 25-jarig jubileum is The Pokémon Company International een samenwerkingsverband aangegaan met Universal Music Group and Brands, de divisie van UMG die verantwoordelijk is voor de muziekstrategie van merken. Dit moet van 2021 het grootste Pokémon-feest in de geschiedenis maken. En iedereen is uitgenodigd. In het kader van het programma getiteld P25 Music werkt Pokémon samen met enkele van de grootste namen in de muziekindustrie: van opkomende artiesten tot veelbekroonde wereldsterren. Vandaag is bekendgemaakt dat Katy Perry headliner is van dit grootse, één jaar durende muziekspektakel.

“Pokémon is een constante factor in mijn leven: van het spelen van de originele videospellen op mijn Game Boy en het ruilen van Pokémon TCG-kaarten tijdens de lunch tot het vangen van Pokémon op straat met Pokémon GO. Tijdens een tour heb ik zelfs het Pokémon Café in Japan bezocht! Ik vind het een grote eer om bij te mogen dragen aan de viering van een merk dat me de afgelopen 25 jaar zoveel plezier verschaft heeft, en om te hebben kunnen ervaren hoe het uitgegroeid is tot iets wat de kinderen in mijn leven en overal ter wereld zo weet te boeien en blij maakt”, aldus Katy Perry.

“In Katy Perry zien we een geestverwant van Pokémon, wiens wereld stralend, leuk en vrolijk is”, aldus Colin Palmer, Vice-President Marketing bij The Pokémon Company International. “Katy is een geweldige ambassadeur voor de viering van 25 jaar Pokémon. We kunnen dan ook niet wachten om muziekfans over de hele wereld van de geplande activiteiten te laten genieten.”

“We zijn vereerd om bij te kunnen dragen aan de viering van het 25-jarig jubileum van Pokémon en de aanhoudende grote culturele impact van dit wereldwijd geliefde merk. In nauwe samenwerking hebben we een gevarieerd één jaar durend programma opgesteld met artiesten van alle labels van UMG. Want er is geen betere manier om een wereldwijd feest te organiseren dan via de kracht van muziek”, aldus LJ Gutierrez, General Manager van UMGB.

Gedurende het jaar zullen details over de bijdrage van Katy Perry, aanvullende muzikale verrassingen en nog veel meer over het programma P25 Music bekendgemaakt worden.

25 jaar avonturen: een reis door de wereld van Pokémon
Sinds de lancering van de eerste videospellen in 1996 heeft het merk bij de introductie van elk spel uit de hoofdserie een nieuwe regio in de Pokémon-wereld verkend. In 2021 stelt The Pokémon Company International fans in staat om via een één jaar durend programma hun reizen in elk van deze regio’s opnieuw te beleven. Het begint met de meest recent ontdekte regio Galar uit de videospellen Pokémon Sword en Pokémon Shield en het eindigt met de klassieke regio Kanto uit de originele spellen Pokémon Red en Pokémon Blue. Vanaf vandaag kunnen fans een nieuwe website bezoeken die als centraal informatiepunt dient voor dit programma en voor alle andere fanactiviteiten ter gelegenheid van de viering van het 25-jarig jubileum. Het adres van deze website luidt: https://25.Pokemon.com.

Jubileumpartners: programma’s en merchandise ter gelegenheid van de viering
Pokémon-avonturen zijn nog beter als je ze samen met vrienden beleeft. Daarom werkt The Pokémon Company International bij de viering samen met andere iconische merken om de fans in het jaar van het 25-jarig jubileum unieke aanbiedingen en merchandise te kunnen presenteren. In dit jubileumjaar heeft het merk samenwerkingsprogramma’s met onder meer Build-A-Bear Workshop®, Levi’s en McDonald’s. Daarnaast kunnen de fans zich verheugen op nog specialere merchandise in het kader van de jubileumviering door licentiehouders zoals Jazwares, Scholastic, Mattel, Funko Power A en The Wand Company. Gedurende het jaar worden extra partners en hun bijdrage aan de jubileumviering bekendgemaakt.

Speciale collecties: de Pokémon Trading Card Game 
De Pokémon Trading Card Game (TCG) is een pijler van het merk. De fans kunnen dan ook uitkijken naar speciale collecties van de Pokémon TCG ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum. Deze zullen in de loop van 2021 verschijnen. Ondertussen kunnen de fans binnenkort extra grote kaarten met Pikachu en populaire eerste partner-Pokémon verzamelen uit de verschillende regio’s in het retrospectief van de afgelopen 25 jaar.

Nog meer vieringen in de wereld van Pokémon
De details die vandaag bekendgemaakt zijn, geven een eerste glimp van wat de wereld in 2021 van Pokémon kan verwachten. Door alle activaties die ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum gepland staan voor Pokémon-animaties, Pokémon-videospellen, mobiele spellen waaronder Pokémon GO en Pokémon Masters EX, en alle grote aankondigingen die het merk nog gaat doen, kunnen de fans zich opmaken voor een jaar vol met nieuwe reizen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  patkick
  Lid
  251
  3 maanden geleden

  Het voelt voor ons in het westen meer als 20-21 jaar, omdat het pas later bij ons op tv en op gameboy kwam.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box