PlayStation Plus viert tiende verjaardag

thumbnail

Sony Interactive Entertainment Europe (SIEE) viert vandaag het 10-jarige bestaan van de online abbonnementsdienst PlayStation Plus. Met PlayStation Plus kun je online spelen tegen gamers van over de hele wereld. PS plus heeft inmiddels 41,5 miljoen leden die kunnen genieten van de exclusieve features en voordelen, waaronder: PlayStation 4 (PS4) online multiplayer, elke maand twee gratis PS4-games uit een vernieuwde line-up, exclusieve kortingen in de PlayStation Store en 100GB online opslag voor gamegegevens en bonusgames.

PS Plus werd in juni 2010 gelanceerd op PlayStation 3, PlayStation Vita en PlayStation Portable (PSP). WipeoutHD was één van de eerste gratis games die via PlayStation Plus werd aangeboden. In juni 2012 kondigde PlayStation maandelijkse games aan, zo werd PlayStation Plus de eerste online dienst voor consoles die leden regelmatig voorziet van een vernieuwende gamesbibliotheek met maandelijkse games. In het eerste jaar werden 64 games aangeboden. Op 29 november 2013 kwam de PlayStation 4 op de markt en nam het succes explosief toe.

PlayStation Plus kan rekenen op maandelijkse games van de beste ontwikkelaars zoals Gearbox, 2K, Rocksteady Studios, Ubisoft, Activision, Naughty Dog, Psyonix en veel meer. Er zijn inmiddels meer dan 1000 games wereldwijd aangeboden via PS Plus.

De top 5 van populairste games die wereldwijd gedownload worden via PlayStation Plus bestond in april 2020 uit:

  • Call of Duty: Modern Warfare Remastered
  • Sonic Forces
  • Shadow of the Colossus
  • Call of Duty: Black Ops III
  • Destiny 2

De top 5 online multiplayer games die wereldwijd door PS Plus-leden gespeeld worden zijn (april 2020)

  • Grand Theft Auto V
  • Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
  • Call of Duty Black Ops III
  • Destiny 2
  • Call of Duty Black Ops IV

In de maand juli biedt PlayStation Plus de games NBA 2K20, Rise of the Tomb Raider en Erica in de maandelijkse line-up aan. Om de verjaardag te vieren en de community te bedanken, worden er in juli drie games gratis aangeboden, waarvan Erica de kers op de taart is.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
OrbitingDeath
Lid
87
4 maanden geleden

NBA2K20 lijkt me nice, had laatst nog zitten kijken om het te halen na het zien van The Last Dance op Netflix , mooi dat we hem nu erbij krijgen


Naar boven
1
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x